Pandemia în căminele de bătrâni: cum a reușit Hong Kong să împiedice decesele COVID în rândul persoanelor vârstnice

19 Mai 2020 | scris de A.A.
Pandemia în căminele de bătrâni: cum a reușit Hong Kong să împiedice decesele COVID în rândul persoanelor vârstnice

Autoritățile din Hong Kong au raportat zero decese în urma infectării cu coronavirus în căminele de bătrâni prin măsurile stricte adoptate și implementate de angajații acestor facilități. Marea majoritate a țărilor au ignorat pericolul la care sunt supuse persoanele vârstnice și au întârziat impunerea unor restricții pentru activitatea în cămine, precizează The Guardian.

Profesorul Terry Lum, directorul programului social al sănătății publice din căminele de bătrâni al Universității din Hong Kong a transmis prin intermediul unei video-conferințe realizate împreună cu reprezentanții Parlamentului Marii Britanii măsurile adoptate de autorități. Acestea au privit această această pandemie cu aceeași seriozitate cu care au gestionat epidemia de SARS din 2003.

În contrast, autoritățile britanice s-au pregătit ca pentru o epidemie de virus gripal.

Lum a declarat că echipele din căminele de bătrâni au luat măsuri imediate de protecție a bătrânilor, iar dacă un caz era suspect, persoana respectivă era izolată în spital timp de 3 luni de zile.

Britanii au trimis pacienții asimptomatici sau cei care erau tratați pentru alte afecțiuni înapoi în cămine fără a trece printr-o perioadă de izolare.

”Cel mai important pentru noi era să împiedicăm răspândirea virusului din spitale înapoi în căminele de bătrâni. Suntem extrem de bine pregătiți să aplicăm măsuri drastice de izolare. Atunci când o persoană este suspectă, aceasta este izolată în spital pentru 3 luni, iar contacții direcți trec printr-o perioadă de carantină de 14 zile. Se testează în mod regulat pentru a evita formarea unor focare de infecție și folosim toată tehnologia de care dispunem pentru a identifica în cel mai scurt timp contacții direcți”, a precizat Lum.

Declarațiile profesorului vin în perioada în care guvernul britanic este aspru criticat că nu și-a protejat bătrânii, iar numărul deceselor survenite în căminele de bătrâni în urma infectării cu COVID a depășit 22.000 de cazuri.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră