Studiu în Marea Britanie: peste 400.000 de cazuri infectate în toată țara cu 20.000 de cazuri în fiecare zi

08 Mai 2020 | scris de A.A.
Studiu în Marea Britanie: peste 400.000 de cazuri infectate în toată țara cu 20.000 de cazuri în fiecare zi

Conform unui studiu efectuat de Oficiul Național de Statistică și Departamentul de Sănătate din Marea Britanie cifrele reale ale răspândirii coronavirusului sunt mult mai mari ca cele declarate după ce guvernul a renunțat încă din martie la anchetele epidemiologice extinse, precizează Evening Standard.

Eșantionul de cercetare a fost de 25.000 de oameni ce a dus la un rezultat înfricoșător: între 130.000 și 396.000 de britanici ar putea fi fost infectați cu noul coronavirus.

Persoanele din cadrul studiului au fost testate 5 săptămâni consecutive, o dată pe săptămână. Cercetătorii au efectuat și teste serologice pentru a determina prezența anticorpilor în cazul unei infectări fără simptome evidente.

Datele studiului au venit în aceeași perioadă în care epidemiologul șef din Marea Britaniei i-ar fi transmis primului ministru că aproximativ 20.000 de locuitori ar putea fi infectați în fiecare zi, mult peste media zilnică de aproximativ 5.000 de cazuri noi.

Experții epidemiologi au transmis că rata de infectare este încă foarte mare și nu se pot aplica momentan măsuri de relaxare. De asemenea rata de transmitere a coronavirusului este într-o continuă creștere din cauza focarelor din căminele de bătrâni. Aceasta se situează între 0,75 și 1, nivelul critic în care o singură persoană poate transmite infecția către o altă persoană.

Datele guvernamentale prezentau o rată mai mică între 0,5 și 0,9.

Primul-secretar Dominic Raab a precizat că principala provocare căreia trebuie să-i facă față este creșterea cazurilor pozitive din căminele de bătrâni. ”Virusul nu a fost înfrânt, rămâne la fel de mortal și la fel de ușor de transmis”.

Marea Britanie a confirmat 208.000 de cazuri pozitive și aproape 31.000 de decese de la declanșarea pandemiei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră