Britanicii iau cu asalt parcurile în ciuda măsurilor restrictive de circulație

10 Mai 2020 | scris de A.A.
Britanicii iau cu asalt parcurile în ciuda măsurilor restrictive de circulație

Poliția din Londra se străduiește în ultimele zile să îi oprească pe oameni din a încălca restricțiile de carantină și circulație, în condițiile în care vremea frumoasă i-a încurajat pe britanici să iasă în parcuri, precizează CNN.

Poliția din Hackney, a publicat o poză pe Twitter, o fotografie în care zeci de oameni stăteau pe iarbă în parc, consumând bere și vin și mâncând pizza, precizând:  „Din păcate, pierdem bătălia”.

Imaginile din Parcul Greenwich arătau polițiștii care patrulau pe alei și le cereau oamenilor care stăteau la picnic să părăsească zona.

Prim-ministrul Regatului Unit, Boris Johnson, urmează să anunțe, duminică seară, un plan pentru ridicarea carantinei naționale. El a spus, la începutul săptămânii, că speră ca unele restricții să poate fi relaxate începând de luni.

 Fără alte clarificări din partea oficialilor, mass-media a vehiculat câteva scenarii despre cum s-ar putea relaxa restricțiile în următoarele săptămâni.

Premierul ar uma să prezinte și un nou sistem de alertă al răspândirii pandemiei pentru a putea permite anumitor regiuni unde numărul cazurilor este în descreștere să redeschidă economia.

Sistemul de alertă ar avea trei grade: roșu, galben și verde, pentru a determina nivelul de răspândire al coronavirusului în comunitățile locale. Acesta ar putea fi folosit nu numai în Anglia, ci și în Scoția, Irlanda de Nord și Țara Galilor.

Marea Britanie a raportat până astăzi 216.526 de cazuri pozitive și aproape 32.000 de decese din cauza noului coronavirus.

Alte stiri din Externe

Ultima oră