Marea Britanie depășește Italia ca număr de decese ajungând pe locul II mondial

05 Mai 2020 | scris de A.A.
Marea Britanie depășește Italia ca număr de decese ajungând pe locul II mondial

Marea Britanie a depășit Italia ca număr de decese înregistrate în urma infectării cu noul coronavirus, noile cifre prezentate marți au reușit să pună o presiune și mai mare pe primul ministru britanic în raport cu gestionarea pandemiei, precizează Reuters.

Conform Oficiului Naţional de Statistică, în Anglia şi Ţara Galilor s-au înregistrat, până la 24 aprilie, peste 7000 de decese, ridicând cifrele din Marea Britanie la 32.313 de decese COVID-19.

În acest clasament sumbru, UK a fost depășit doar de Statele Unite care au înregistrat aproape 70.000 de decese.

În timp ce cadrele medicale și-au exprimat regretul pentru fiecare viață pierdută, menționând impactul asupra familiilor lor, politicienii din opoziție s-a grăbit să anunțe că principalii responsabili pentru aceste cifre sunt membrii guvernului care nu au luat toate măsurile de prevenire a răspândirii pandemiei la timp.

Patrick Vallance expertul științific al guvernului a declarat că este evident că atunci când ne vom uitat înapoi la aceste momente tragice, am ajunge la concluzia că s-ar fi putut face mult mai mult

Purtătorul de cuvânt al guvernului a anunțat că s-a depășit punctul critic al crizei, dar că pericolul nu a fost încă depășit.

Specialiștii au încercat că facă o comparație între cifrele înregistrate în SUA, Italia și Spania, cifre disproporționale ținând cont de numărul total al populației.

Previziunile inițiale arătau că numărul de decese din această perioadă comparativ cu aceaași perioadă din 2019 este cu 42.000 de cazuri în plus în Marea Britanie. Aproximativ 80% din acestea ar putea fi legate de noul coronavirus.

Aceleași cifre mult prea mari au venit și din căminele de bătrâni: în primele 3 săptămâni din luna aprilie s-au înregistrat 7.911 decese de 3 ori mai multe decât o lună normală.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră