Marea Britanie prelungește până la finalul lunii octombrie schema pentru subvenționarea salariilor

12 Mai 2020 | scris de A.V.
Marea Britanie prelungește până la finalul lunii octombrie schema pentru subvenționarea salariilor

Marea Britanie prelungește până la finalul lunii octombrie schema privind subvenționarea salariilor celor trimiși în șomaj din cauza crizei de coronavirus.

Ministrul britanic de Finanțe, Rishi Sunak, a declarat în fața Parlamentului că angajatorilor li se va cere să preia mai mult din acest efort financiar începând din luna august.

„Pot anunța astăzi că va fi prelungită schema de subvenționare a salariilor cu patru luni, până la finalul lunii octombrie. Până la acea dată, vom fi furnizat opt luni de sprijin acordat britanicilor și afacerilor. Până la finalul lunii iulie nu vor exista modificări de niciun fel. Apoi, începând din august și până în octombrie, schema va continua pentru toate sectoarele și regiunile Marii Britanii, însă cu o mai mare flexibilitate pentru a susține tranziția către muncă”, a declarat ministrul.

Potrivit ultimelor statistici oficiale britanice, numărul real al deceselor provocate de coronavirus în Marea Britanie este mai mare de 38.000, cu șase mii mai mult decât bilanțul comunicat de Guvern.

Alte stiri din Externe

Ultima oră