Marea Britanie a demarat procesul de testare în masă

29 Apr 2020 | scris de A.A.
Marea Britanie a demarat procesul de testare în masă

Testele de coronavirus devin accesibile oricărui locuitor al Marii Britanii începând de azi odată cu modificarea politicii de testare, precizează BBC News.

Extinderea capacității de testare va permite ca toate cadrele din căminele de bătrâni să fie testate în permanență, persoanele de peste 65 de ani care muncesc pot solicita astfel de testări și orice cetățean se va putea testa chiar dacă nu prezintă simptome.

Autoritățile britanice vor să ajungă la o capacitate de testare de 100.000 de probe în fiecare zi până la sfârșitul lunii, chiar dacă în urmă cu o zi capacitatea maximă era de 43.000.

Această intenție de testare în masă va permite oricăruia dintre cei 25 de milioane de cetățeni să se programeze pe site-ul oficial al guvernului pentru a i se preleva probe, precizează prof John Newton, coordonatorul acestei campanii.

În decurs de o zi, capacitatea de testare a crescut cu aproape 30.000 de noi teste efectuate. Problema survenită în urma deschiderii acestei posibilități a fost insuficiența kiturilor de testare care s-au terminat la doar o oră după demararea programului în Wales.

Această știre vine în momentul în care reprezentanții guvernului se pregătesc să anunțe noile cifre atât ale cazurilor confirmate, cât și ale deceselor după un proces amplu de coroborare a datelor din spitale și a datelor oferite de căminele de bătrâni. Până acum erau incluse în date COVID doar cele oferite de spitale, dar mai multe voci au atras atenția asupra numărului prea mare de decese survenite în căminele de bătrâni.

Această nouă politică a fost demarată pentru a permite oricui să se testeze ținând cont de intenția autorităților de a ridica restricțiile și a reporni economia. Testarea în masă ar fi sigura posibilitate de depistare rapidă a noilor focare și de gestionare a unui noul val al de coronavirus..

Alte stiri din Externe

Ultima oră