Marea Britanie a revizuit cifrele oficiale ale impactului epidemiei

01 Mai 2020 | scris de A.A.
Marea Britanie a revizuit cifrele oficiale ale impactului epidemiei

Noile date din Marea Britanie furnizează informații legate de decesele COVID. Conform declarațiilor oficialilor, au decedat peste 5 persoane înainte de a fi făcut anunțul oficial al primului deces confirmat COVID, precizează The Guardian. Primele decese în urma infectării cu noul coronavirus au avut loc înainte de momentul în care Boris Johnson a încercat să minimizez gravitatea pandemiei și a dat mână cu câțiva pacienți confirmați pozitiv, fără să țină cont de recomandările medicilor.

Primul deces oficial a fost raportat în 5 martie. O femeie de 70 de ani a pierdut lupta fiind internată la spitalul Royal Berkshire. Conform datelor furnizate de Ministerul Sănătății jurnaliștilor The Guardian, în aceeași zi s-a mai înregistrat un deces în alt spital tot în urma infectării cu noul coronavirus.

În data de 2 martie a survenit primul deces în urma infectării cu noul coronavirus. Pacientul nu a fost internat, iar decesul a survenit în propria casă. Cel puțin 3.811 decese COVID au fost confirmate în afara datelor transmise de reprezentanții spitalelor. Primele decese din cadrul spitalului au fost raportate în Nottingham, Essex și Buckinghamshire.

La începutul acestei luni, Ministerul Sănătății din Marea Britanie a revizuit datele oficiale și a anunțat că prima victimă a noul coronavirus a fost raportată pe 28 februarie, dar nu a oferit mai multe detalii.

Toate statele se bazează pe cifrele oficiale transmise de reprezentanții spitalelor, dar există și o întârziere între ziua decesului și raportarea oficială.

Această întârziere a confirmat autorităților că virusul a fost prezent în țară mult mai devreme decât au anunțat la început. Până pe 31 martie, atunci când a luat sfârșit celebrul festival Cheltenham unde s-au adunat peste 68.000 de oameni, se înregistraseră deja 51 de decese în urma infectării cu noul coronavirus.

Guvernul a impus izolarea și carantinarea populației pe 23 martie, anunțând în aceeași zi 336 de decese covid de la declanșarea pandemiei, dar, după revizuirea cifrelor, numărul acestor decese atinsese 802 cazuri, doar în acea zi survenit 136 de decese.

Alte stiri din Externe

Ultima oră