Franța ar urma să-și revizuiască cifrele oficiale: mai mult de 9000 de posibile decese COVID ar fi survenit în locuințe

07 Mai 2020 | scris de A.A.
Franța ar urma să-și revizuiască cifrele oficiale: mai mult de 9000 de posibile decese COVID ar fi survenit în locuințe

În aprilie, un bărbat în vârstă, rezident al unui cartier sărac dintr-o suburbie a Parisului, s-a prezentat la spital acuzând simptome asociate noului coronavirus. Testul a fost negativ și a fost trimis acasă. Peste 10 zile a fost găsit decedat în propria locuința, precizează Reuters.

Până în momentul de față, cifrele oficiale ale deceselor sunt colectate doar din spitalele franceze și din căminele de bătrâni.

Statistica națională nu a cuprins și decesele suspecte survenite în suburbiile sărace din jurul Parisului.

Un asistent social a declarat că numărul deceselor din aceste locuri uitate de lume este mult mai mare deoarece locuitorii din acele zoe sunt prea săraci să aibă acces la facilități medicale sau de temea unui deznodământ negativ, au refuzat să apeleze la autorități.

Coronavirusul a luat viața a mai mult de 25.500 de francezi, Franța situându-se pe locul 5 ca impact al pandemiei după SUA, Marea Britanie, Italia și Spania.

Guvernul intenționează să corecteze cifrele oficiale în iunie cu decesele suspecte COVID ce au apărut în propriile locuințe.

INSEE a anunțat că peste 109.327 de francezi au decedat în lunile martie și aprilie, numărul acestora fiind cu 26% mai mare ca aceleași date din 2019 și 2018.

Jaques Battistoni, președinte al Organizației Naționale a Medicilor din Franța estimează că peste 9.000 de decese COVID ar fi survenit în afara spitalelor. El a colectat datele oferite de medicii de familie în urma solicitărilor francezilor.

”Oamenilor le-a fost frică să se ducă la doctor sau nu au vrut să deranjeze. Simptomele au fost ambigue”, a adăugat Battistoni.

Numărul îngrijorător al deceselor ar fi avut cauze multiple: locuințele mult prea aglomerate, infectarea lucrătorilor din prima linie sau neîncrederea poppulației în autorități.

Medicii au atras atenția că numărul alarmant al deceselor putea fi cauzat și de o degradare a sănătății publice deoarece spitalele au fost trasnformate în spitale COVID ne mai fiind accesibile celorlați pacienți.

Specialiștii declară că ar fi nevoie de minim un an de cercetare pentru a descoperii cifrele reale ale deceselor cauzate de infectarea cu noul coronavirus.

Alte stiri din Externe

Ultima oră