În Franța a fost raționalizată vânzarea de paracetamol

17 Mar 2020 | scris de Marina Constantinoiu
În Franța a fost raționalizată vânzarea de paracetamol

Începând de miercuri, farmaciștii francezi vor putea vinde fără rețetă doar o singură cutie de paracetamol pentru fiecare pacient asimtomatic și două cutii, în caz că prezintă simptome, anunță BFM TV.

Vânzarea pe Internet a medicamentelor pe bază de paracetamol, ibuprofen și aspirină a fost suspendată.

Vânzarea de paracetamol, recomandată pentru combaterea simptomelor provocate de noul coronavirus, va fi restrânsă în farmacii și suspendată pe Internet, începând de miercuri, a anunțat Agenția Medicamentului (ANSM).

Vânzarea se va limita la o cutie de persoană asimptomatică sau două cutii în caz de febră sau dureri, adaugă agenția, care își exprimă îngrijorarea în legătură cu riscurile prezentate de stocarea inutilă, în detrimentul celor care au nevoie de aceste medicamente.

UPDATE

Agenţia Europeană a Medicamentului (AEM) a declarat miercuri că nu există dovezi ştiinţifice care să ateste faptul că medicamentul antiinflamator ibuprofen agravează efectele coronavirusului, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Într-un comunicat, agenţia a precizat că vrea să infirme astfel informaţiile incorecte care circulă pe reţelele de socializare.

„În prezent, nu există dovezi ştiinţifice care să stabilească o legătură între ibuprofen şi agravarea COVID-19”, a afirmat AEM, referindu-se la boala provocată de noul coronavirus.

„La începerea tratamentului pentru febră sau durere în cazul COVID-19, pacienţii şi cadrele medicale ar trebui să ia în considerare toate opţiunile de tratament disponibile”, inclusiv ibuprofen şi medicamente asociate, precum şi paracetamol, cel mai utilizat analgezic.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră