Medic confirmat pozitiv cu noul COVID-19

17 Mar 2020
Medic confirmat pozitiv cu noul COVID-19

Un medic de la Institutul Regional de Oncologie din Iași a fost confirmat pozitiv la infecția cu noul tip de coronavirus. Medicul a fost plecat în Franța, în cursul săptămânii trecute, iar când s-a întors s-a autoizolat, potrivit stiripesurse.ro.

Medicii Spitalului de Boli Infecțioase din Iași au confirmat luni seara încă două cazuri pozitive la Iași, iar una dintre cele două probe este a unui medic de la Institutul Regional de Oncologie din Iași.

Potrivit managerului unității medicale unde lucrează acesta, oncologul a fost plecat din țară săptămâna trecută. A stat câteva zile în izolare, iar mai apoi a vrut să întoarcă la serviciu, însă epidemiologul i-a cerut să facă testul.

„Este vorba despre un medic care a fost plecat în Franța, timp de două zile, săptămâna trecută. I s-a interzis să revină la serviciu, a stat în autoizolare”, a confirmat Mirela Grosu, manager al IRO Iași.

Medicul a fost plecat în Franța alături de soția sa și ea medic, la un alt spital din Iași. DSP face anchetă epidemiologică în acest caz.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră