România, cu 1.292 de cazuri de infectare cu coronavirus, se îndreaptă spre scenariul patru

27 Mar 2020 | scris de A.A.
România, cu 1.292 de cazuri de infectare cu coronavirus, se îndreaptă spre scenariul patru

Un număr de 1.292 de persoane au fost confirmate, până în prezent, în România, cu noul coronavirus, fiind înregistrate 24 de decese, informează vineri Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

De la ultima informare, au fost înregistrate 263 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienţii recent confirmaţi cu infecţie au vârste cuprinse între 0 şi 94 de ani, precizează GCS.

Dintre persoanele infectate, 115 au fost declarate vindecate şi externate: 53 - la Timişoara, 41 - la Bucureşti, 6 - la Craiova, 6 - la Constanţa, câte 7 - la Iaşi şi 2 Cluj.

Încă două decese înregistrat în România, din cauza noului coronavirus. Am ajuns la al 27-lea deces înregistrat în țara noastră, anunță Grupul de Comunicare Strategică. 

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 65 ani, din județul Timiș, cunoscut cu afecțiuni cardiovasculare, dar și despre PRIMUL MEDIC din România care moare după ce a fost infectat cu coronavirus, potrivit Digi24. Bărbatul era internat din 10 martie, la 25 martie a ajuns în terapie intensivă. Abia în 27 martie a fost confirmat pozitiv la Covid-19, adică în ziua decesului.

Informația difuzată de Digi24 a fost infirmată însă de secretarul de stat Raed Arafat: "Pot sa va spun tuturor ca nu este adevarat! Este in stare critica dar este in viata. Acum am primit cert confirmarea!", a transmis Raed Arafat.

În privința bărbatului de 65 de ani din județul Timiș, Grupul de Comunicare Strategică transmite: „În data de 10.03.2020 se internează la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, iar din data de 25.03.2020 se află intubat în secția de ATI. În data de 27.03.2020 a fost confirmat pozitiv la COVID-19. În aceeași dată a decedat”.

Și în acest caz s-a declanșat ancheta epidemiologică pentru a fi instituite măsurile necesare.

Anterior, autoritățile anunțaseră al 25-lea deces. Este vorba despre un bărbat în vârstă de de 81 ani, din București, internat prin Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului SF IOAN în 26.03.2020, ulterior transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, acolo unde s-a înregistrat în data de 27.03.2020 decesul în secția de ATI. Nu au fost furnizate date legate de comorbiditati.

Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.292 de persoane confirmate pozitiv, 115 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 41 la București, 7 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj).

Dacă situația cazurilor din România va căpăta amploare și se  va trece de 2.000 de cazuri confirmate cu noul coronavirus, adică am intra în scenariul 4, cel care corespunde celor mai dure măsuri de luptă împotriva răspândirii, cazurile ușoare diagnosticate urmează a fi tratate acasă, în mare parte de voluntari, iar medicii confirmați, cu simptomatologie ușoară, vor merge în continuare la spital, a declarat, vineri, noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru.

”Vom regândi ca cei care sunt cu simptomatologie ușoară și medie să fie tratați acasă, sub supraveghere medicală, în mare parte și de voluntari, iar cei care sunt cadre medicale, cu simptomatologie ușoară vor merge chiar în spitale și vor îngriji bolnavii cu COVID”, a răspuns Nelu Tătaru, citat de Mediafax.
 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră