Guvernul explică ce înseamnă STAREA DE URGENȚĂ:”Presupune schimbarea modului de viață, dar și frică. E spre binele nostru”

15 Mar 2020 | scris de Andreea Vasilescu
Guvernul explică ce înseamnă STAREA DE URGENȚĂ:”Presupune schimbarea modului de viață, dar și frică. E spre binele nostru”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, după ce președintele Klaus Iohannis a declarat că va decreta, începând de luni, starea de urgență, ce măsuri au fost luate în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Vela a spus că prin decretarea stării de urgență românilor li se schimbă modul de viață, dar și că asta înseamnă un moment de frică.

”E o măsură pe care multe țări au luat-o. De aseară, am lucrat non-stop pentru a transmite domnului prim-ministru Nota de fundamentare ce va fi prezentată domnului preşedinte în vederea emiterii decretului.Starea de urgență presupune schimbarea modului de viață, dar și un moment de frică sau de neînțelegere. Să conștientizăm cu toții că acesta este spre binele nostru. Fac apel la calm și solidaritate, să ajutăm fiecare după puteri, să fim toleranți.

Starea de urgență ne va permite să luăm cele mai bune măsuri. Vine în sprijinul autorităților. E nevoie de colaborarea fiecărui dintre dumneavoastră.

Văr rog să evitați deplasările care nu sunt absolut necesare, nu contribuiți la propagarea mesajelor de panică.

Urmează zile complicate pentru cei din teren.”, a declarat Marcel Vela.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră