Ordonanța Militară nr.3: model pentru declarație

25 Mar 2020 | scris de A.A.
Ordonanța Militară nr.3: model pentru declarație

Începând de miercuri, 25 martie 2020, ora 12.00 absolut toți cetățenii României sunt obligați să completeze o declarație pe propria răspundere de fiecare dată când ies din casă, având un motiv bine întemeiat și specificat în cadrul Odonanței: mersul la muncă dacâ aceasta nu poate fi realizată de acasă, cumpărături de strictă necesitare (alimente, produse de igienă și curățenie, medicamente, electronice și electrocasnice), urgențe medicale, îngrijirea copiilor și a bătrânilor, deces în familie sau orice altă urgență bine întemeiată.

Ordonanța nr. 2 specifica clar că această declarație trebuie să fie pe suport hârtie și să o aibă în permanență toți cei care ies din casă, în acel moment, doar pe perioada nopții. După prima noapte de restricții, s-au aplicat un număr foarte mare de amenzi pentru că mulți nu aveau asupra lor această declarație, unul dintre motive, extrem de pertinent este faptul că nu aveau acces la imprimantă.

Marți seara, ministrul Marcel Vela a anunțat că în noua Ordonanță s-a produs o rectificare și că se permite, de miercuri, ca declarația pe propria răspundere să fie prezentată și în format PDF, pe telefoanele mobile.

În acest context, un român deștept a reușit să ușureze viața multora, prin realizarea în timp record a unei platfome online, pe care se poate completa această declarație impusă de Ordonanță.

Cosmin Carvaci oferă posibilitatea oricărui cetățean să intre pe platforma sa, https://declaratie.egovernment.ro/, să completeze datele impuse și să salveze formularul în format PDF pe telefonul mobil, astfel încât oricine iese din casă să fie pregătit în fața unui control al autorităților.

„Cred că fiecare antreprenor trebuie să ofere societății ceva, atunci când este nevoie. Astăzi, noi am decis să punem la dispoziție o aplicație prin care simplificăm completarea formularelor prevăzute în Ordonanța Militară! Puțin cu puțin se face mult! Doar așa România poate merge mai departe!”, a declarat Cosmin Carvaci.

Despre această aplicație:

„Poate genera declarația pe proprie răspundere și adeverința permanentă ce vă sunt necesare a fi prezentate organelor abilitate în conformitate cu în Ordonanța Militară nr. 2/2020.

După completarea formularului, veți putea descărca documentul cerut în format PDF.

Această soluție este oferită gratuit de SC eGovernment Solutions SRL.
SC eGovernment Solutions SRL nu stochează datele dvs. personale, care doar tranzitează server-ul nostru pentru a vă genera documentele.”, se arată pe site.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră