S-a închis Spitalul Județean Suceava: 52 de medici s-au infectat cu COVID-19

23 Mar 2020 | scris de A.V.
S-a închis Spitalul Județean Suceava: 52 de medici s-au infectat cu COVID-19

Spitalul Judeţean din Suceava a fost închis şi va fi transformat în spital pentru COVID-19. Decizia vine după ce 52 de cadre medicale din spital sunt infectate cu noul coronavirus.

Numărul cadrelor medicale din Spitalul Judeţean din Suceava, infectate cu noul coronavirus, a ajuns la 52. Astfel, acesta a fost închis şi va fi transformat în spital pentru COVID-19, a confirmat, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Potrivit unor surse, după ce va fi dezinfectat 48 de ore, la spitalul din Suceava urmează să fie detaşaţi medici de la spitalele din judeţ dar şi din alte judeţe. Începând din această dimineaţă, Spitalul Municipal Rădăuţi a devenit spitalul de resort la nivelul judeţului Suceava.

„Tot ceea ce înseamnă urgenţe medicale la nivelul întregului judeţ vor ajunge la Spitalul Municipal Rădăuţi. Am purtat discuţii cu DSP Suceava şi cu Serviciul de Ambulanţă care m-a anunţat că ambulanţele sunt pe drum către Spitalul Municipal Rădăuţi.

În momentul de faţă avem stocuri de materiale care ne pot asigura funcţionarea în condiţiile care tocmai s-au modificat pentru un termen mai scurt decât termenul care era anterior, pentru aproximativ o săptămână, zece zile.” a declarat, într-o conferinţă de presă, Traian Andronachi, managerul Spitalului Municipal Rădăuţi.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră