Carantină totală în România. Klaus Iohannis: Restricțiile de călătorie devin obligatorii

24 Mar 2020 | scris de M.C.
Carantină totală în România. Klaus Iohannis: Restricțiile de călătorie devin obligatorii

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că recomandările în cazul epidemiei de coronavirus devin obligaţii.

"Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situaţia să îngrădim, să încetinim răspândirea infecţiei. Astfel, se vor introduce noi restricţii de circulaţie şi noi restricţii pentru români în sensul că ce a fost până acum o recomandare devine o obligaţie", a spus şeful statului, după şedinţa de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19, cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi ministrul Sănătăţii, Victor Costache. 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că Armata va suplimenta personalul de ordine publică prezent pe străzi în contextul restricţiilor pentru limitarea transmiterii COVID-19.

"Am convenit să folosim şi Armata pentru a gestiona mai bine situaţiile create în teren. În acest fel, Armata va pune la dispoziţie personal care va veni să suplimenteze forţele de ordine publică, Jandarmerie şi Poliţie", a spus şeful statului la finalul unei şedinţe cu premierul Ludovic Orban, cu miniştrii de Interne, al Sănătăţii şi al Apărării.

El a adăugat că noile restricţii vor fi prevăzute într-o ordonanţă militară, care va fi finalizată marţi. Restricţiile intră în vigoare de miercuri.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră