Coronavirus: De ce Germania are mai multe cazuri decât Franța dar de 10 ori mai puține decese

20 Mar 2020
Coronavirus: De ce Germania are mai multe cazuri decât Franța dar de 10 ori mai puține decese

În Franţa mor mai multe persoane din cauza coronavirusului decât în ​​Germania. Iată câteva ipoteze pentru a explica acest fenomen.
8.604 cazuri de coronavirus și 23 de decese în Germania.

Au fost depistate 7.730 de cazuri și 175 de decese în Franța.

Care e explicatia faptului că Germania are mai multe cazuri decât Franța, dar de 10 ori mai puține decese? În Franța, rata mortalității este de 2,2%, iar în Germania de 0,2%.

Pentru comparație, aceasta este de 1% în Coreea de Sud (unde testele sunt generalizate), 4,5% în Spania și 7,7% în Italia. Iată câteva modalități de a înțelege aceste diferențe între Franța și Germania.

O politică de testare mai agresivă la începutul crizei

Spre deosebire de alte țări, Germania are o rețea densă de laboratoare independente. Încă din ianuarie, au început să testeze oamenii.

La acea vreme, cazurile pozitive în Germania se puteau număra pe degetele unei mâini. Aceste teste timpurii au permis medicilor să diagnosticheze mai bine boala. "Germania a fost lider în diagnosticare", a declarat Christian Drosten, virolog la Berlin, intervievat de ziarul The Local.

De asemenea, este foarte probabil ca rata de contaminare în Franța să fie subestimată în mare măsură.

Strategia franceză este să nu testeze toate persoanele cu simptome ale coronavirusului cu excepția cazurilor grave sau complicate. Așa se explică de ce doar 7.730 de persoane depistate au fost pozitive.

În Marea Britanie, unde testarea nu este făcută la scară largă, guvernul a anunțat că este rezonabil să estimeze numărul de cazuri la 55.000. În prezent, există 1.960 de cazuri raportate pentru 56 de decese în țară. Sau o rată a mortalității de 2,9%. Dar asta scade la 0,1%, dacă luăm în calcul estimările Executivului britanic.

Pacienți mai tineri

Institutul Robert Koch a publicat un studiu despre 2.000 de cazuri în Germania pe 12 martie. Acesta arată că 85% dintre cazurile enumerate în Germania au mai puțin de 60 de ani (comparativ cu 79% pentru Coreea și 40% pentru Italia). Persoanele care prezintă cel mai mare risc de a muri de boală sunt persoane cu vârsta peste 70 de ani care au deja probleme de sănătate.

În Franța, potrivit unui punct epidemiologic publicat de Santé Publique France pe 7 martie 29% dintre cei peste 65 de ani au fost pozitivi.

În Germania primele cazuri de coronavirus au implicat tineri. Asta nu înseamnă că situația nu se poate schimba și că epidemia nu se va răspândi în continuare printre vârstnici, populația cu cel mai mare risc de deces. Acesta este motivul pentru care Germania a luat măsuri drastice ca și celelalte țări europene pentru a preveni răspândirea.

Alte ipoteze

Profesorul Klaus Mönkemüller a prezentat alte ipoteze posibile pentru a explica aceste diferențe. El evocă faptul că oamenii sunt mai obișnuiți să se sărute în țări precum Italia și Franța. El observă, de asemenea, că germanii fumează mai puțin decât francezii. Fumatul poate fi un factor agravant al bolii, deși acest lucru nu a fost încă dovedit pe deplin de oamenii de știință.

Modul de numărare a deceselor poate juca și el un rol. În Italia, toate persoanele decedate testate pozitiv pentru coronavirus sunt considerate decese coronavirus, chiar și în caz de comorbiditate. Nu se știe dacă Germania respectă aceleași criterii.

Alte stiri din Externe

Ultima oră