Podgorii renumite din Europa își vor transforma vinul în gel dezinfectant

08 Iun 2020 | scris de A.A.
Podgorii renumite din Europa își vor transforma vinul în gel dezinfectant

Celebrele distilerii franceze au primit autorizația de a transforma vinul nevândut în perioada pandemiei în gel dezinfectant, pentru a elibera spațiul și a-l folosi pentru a depozita producția de anul acesta, precizează The Guardian.

Agenția guvernamentală FranceAgriMer a declarat că aproximativ 3 milioane de hectolitri vor fi distilați deoarece vânzările de vin au scăzut foarte mult în Europa pe timpul pandemiei.

Podgoriile au fost lovite direct de închiderea barurilor și restaurantelor din Franța și întreaga Europă. Exportul către SUA a fost grav afectat de mărirea taxelor din timpul administrației lui Trump cu peste 25% încă din octombrie 2019.

FranceAgriMer a declarat că începând de vineri, peste 33 de distilerii au primit autorizația de a colecta 2 milioane de hectolitrii de vin nevândut și de a-l transforma în etanol sau în gel hidroalcoolic pentru a putea elibera beciurile și a pregăti depozitarea recoltei din 2020.

Măsura excepțională a fost aprobată de Bruxelles și va fi finanțată de Uniunea Europeană.

Podgoriile pot depune actele pentru a fi incluse în program până pe 19 iunie și vor primi 78 de euro pentru un hectolitru.

Vinul francez a fost folosit și în scopuri caritabile, sticlele cele mai valoroase fiind scoase la licitație, iar fondurile obținute au fost donate spitalelor din regiune.

Celebrii producători de vinuri din Franța au avut culturile grav afectate și în anii trecuți, în 2016 s-au confruntat cu grindina, în 2017 cu înghețul, iar în 2019 cu înghețul și seceta.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră