Șapte români au murit din cauza coronavirusului în Italia și Franța

21 Mar 2020 | scris de A.V.
Șapte români au murit din cauza coronavirusului în Italia și Franța Galerie foto (2)

Șapte români au murit din cauza coronavirusului în Italia și Franța, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

MAE precizează că șase români din Italia și unul din Franța infectați cu COVID-19 au decedat.

În conformitate cu informațiile obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 30 de cetățeni români din străinătate au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19: 23 în Italia, 2 în Namibia, 1 în Spania, 1 în Luxemburg, 1 în Irlanda, 1 în Tunisia și 1 Franța.

În România, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 308, potrivit datelor comunicate de Grupul de Comunicare Strategică, vineri, la ora 13.00.

Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv pentru coronavirus, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).

La Terapie Intensivă, în acest moment, sunt internați 11 pacienți, din care doi în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienților este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus).

Pe viitor, update-urile cu privire la cetăţenii români din străinătate infectaţi cu COVID-19 vor fi incluse in Buletinele informative, a adăugat GCS. 

UPDATE

În ţară, un număr de 367 de persoane au fost confirmate până în prezent cu noul tip de coronavirus, a informat, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică.

Dintre acestea, 52 au fost declarate vindecate şi externate - 36 la Timişoara, 11 la Bucureşti, 3 Craiova una la Iaşi, una la Constanţa.

De la ultima informare transmisă, au fost înregistrate alte 59 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între un an şi 74 de ani, a mai precizat GCS.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră