Alexandru Rafila: Avem deja același procent de cadre medicale infectate cu coronavirus ca Italia, Spania, Franța

25 Mar 2020
Alexandru Rafila: Avem deja același procent de cadre medicale infectate cu coronavirus ca Italia, Spania, Franța

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat, miercuri, la Digi24, că avem deja același procent de cadre medicale infectate cu coronavirus ca Italia, Spania, Franța și a apreciat că vârful epidemiei va depăși 10.000 de îmbolnăviri în România.

„Avem aproape o mie de persoane infectate și cel puțin 100 din rândul personalului medical, adică 10%. Și în Franța, Spania, Italia, 10% sunt din rândul personalului medical. Procentul e același. Numărul este diferit, pentru că ne găsim cu două-trei săptămâni în urma lor”, a explicat Alexandru Rafila.

În ceea ce privește noul bilanț al cazurilor, anunțat miercuri la prânz, președintele Societății Române de Microbiologie a spus că creșterea este mai mică decât se aștepta, dar crede că odată cu mărirea capacității de diagnostic și numărul va crește mult mai repede.

Întrebat dacă vârful epidemiei va ajunge la 10.000 de cazuri, Rafila a replicat: „Va fi mai mult de 10.000 de cazuri. Depinde în ce interval de timp. Contează câte cazuri vom avea noi zilnic. Spre sfârșitul lunii aprilie s-ar putea să ajungem în situația cu mii de cazuri pe zi”.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră