Avertisment OMS: sunt țări care au 4 ventilatoare la o populație de 1,2 milioane locuitori

19 Apr 2020 | scris de A.A.
Avertisment OMS: sunt țări care au 4 ventilatoare la o populație de 1,2 milioane locuitori

Coronavirusul a afectat 2,3 milioane de oameni la nivel global şi a provocat moartea a peste 160.000 dintre aceştia. Până acum, continentul african a fost mai ferit, dar în capitalele unor ţări au fost deja diagnosticate cazuri. Pentru moment, numărul pacienţilor este de ordinul zecilor ori sutelor în cele mai mari focare identificate. OMS se teme că o răspândire comunitară ar face ravagii în Africa pentru ca spitalele sunt total nepregătite, lipsesc cu desăvârșire echipamentele și materialele sanitare., transmite CNN.

Sudanul de Sud are doar 4 ventilatoare pulmonare la o populaţie de 12 milioane oameni. Burkina Faso are 11 ventilaotare, Sierra Leone 13, iar Republica Centrafricană doar 3 ventilatoare. Aceste ţări au cu mult mai puţin decât Venezuela, stat aflat sub sancţiuni foarte aspre, care se confruntă cu o gravă criză economică şi umanitară.

„Am văzut deja cum virusul a pus la pământ sisteme de sănătate din ţări avansate. Există motive de îngrijorare”, a spus Elino Raikes, vicepreşedinte al International Rescue Committee (IRC).

Potrivit OMS, unul din cinci oameni infectaţi cu coronavirus necesită internare. Autoritățile statelor unde sistemul medical este dezvoltat se luptă să cumpere din orice țară ventilatoarele atât de necesare pacienților care se confruntă cu grave probleme respiratorii.   

Potrivit cifrelor transmise de Universitatea Johhn Hopkins, StateleUnite ar avea nevoie să suplimenteze numărul de ventilatoare din spitale cu peste 500.000 Marea Britanie a anunţat că va mai achiziţiona încă 18.000 de ventilatoare mecanice pentru a asigura suportul medical a celor 110.000 pacienți confirmați.

Italia a redistribuit cele 2700 ventilatoare către cele mai afectate zone, în timp ce Franța se luptă să producă peste 10.000 ventilatoare având deja în funcțiune 10.000 de paturi de terapie intensivă complet funcționale. Germania deține cel mai mare număr de ventilatoare și a putut trimite 50 de astfel de echipamente în Spania și 60 în Marea Britanie, menționează CCN.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră