De la poşetele de mii de euro, Louis Vuitton trece la fabricarea gelurilor dezinfectante

16 Mar 2020 | scris de Andreea Vasilescu
De la poşetele de mii de euro, Louis Vuitton trece la fabricarea gelurilor dezinfectante

Numărul ridicat de cazuri de infecție cu nou coronavirus din Franța a determinat unii dintre cei mai mari producători de produse de lux (marochinerie, îmbrăcăminte, parfumuri) să treacă la producția de dezinfectant.

Compania de mărfuri de lux LVMH (Louis Vuitton), compania-mamă a Christian Dior, Guerlain și Givenchy, dorește să ajute autoritățile sanitare franceze prin fabricarea dezinfectantului de mână, pe care ar urma să îl ofere gratuit, potrivit CNN.

LVMH a declarat că va folosi toate instalațiile de producție ale mărcilor sale de parfumuri și produse cosmetice pentru a produce cantități mari de gel hidroalcoolic sau de gel dezinfectant pentru mâini, începând de luni. Gelul va fi livrat autorităților de sănătate franceze.

„Prin această inițiativă, LVMH intenționează să ajute la acoperirea lipsei de produse sanitare din Franța și să permită unui număr mai mare de oameni să continue să ia măsurile corecte pentru a se proteja și pentru a împiedica răspândirea virusului”, a declarat compania, într-un comunicat de presă.

Franța și-a închis restaurantele, cafenelele și cinematografele într-un efort de combatere a virusului. Duminică, Franța a înregistrat aproape 1000 de cazuri noi de infecție cu coronavirus.

Alte stiri din Externe

Ultima oră