Crucea Roșie Română a strâns din donații aproape 7 milioane de euro

07 Mai 2020 | scris de A.A.
Crucea Roșie Română a strâns din donații aproape 7 milioane de euro

Crucea Roșie Română a anunțat prin intermediul unei postări pe o rețea de socializare că a reușit să strângă 6.686.364 euro din donații de la persoane fizice și juridice de la declanșarea pandemiei în România. Aceste fonduri sunt folosite pentru achizitionarea materialelor și echipamentelor de protecție, pentru kituri de testare rapidă, monitoare pentru funcții vitale, injectomate, bronhofibroscop, generator, stație de oxigen, tuneluri de dezinfectare.

”În cadrul campaniei naționale de strângere de fonduri #România Salvează România, Crucea Roșie Română a colectat de la persoane fizice și juridice suma de 6 600 000 euro și prin SMS suma de 86 364 euro. În total 6 686 364 euro.

Până la data de 5 mai 2020, Crucea Roșie Română a făcut achiziții de echipamente medicale și materiale de protecție necesare unităților sanitare în valoare de peste 5 434 069 euro. În continuare, avem în cont suma de 1 252 295 euro pe care dorim sa-i utilizăm pentru achiziția de materiale și echipamente de protecție.

Am sprijinit 165 de unități sanitare din toată țara cu echipamente medicale și materiale de protecție, 15 unități sanitare au primit aparate de testare rapidă COVID și kituri de testare rapidă, monitoare pentru funcții vitale, injectomate, bronhofibroscop, generator, stație de oxigen, tuneluri de dezinfectare.

Pe lângă unitățile sanitare, Crucea Roșie Română a sprijinit cu materiale de protecție 580 de cabinete individuale ale doctorilor de familie, 230 de autorități publice centrale și locale cu materiale de protecție. Am asigurat sprijin pentru 80 de centre de carantină, 55 de ONG-uri, 12 175 de persoane aflate în izolare și familii nevoiașe.

Peste 8000 de persoane aflate în izolare la domiciliu au fost monitorizate zilnic prin telefon de voluntarii Crucii Roșii Române și nouă filiale de Cruce Roșie au sprijinit familii / persoane izolate la domiciliu în efectuarea cumpărăturilor necesare traiului zilnic. Am avut și filiale care au asigurat în punctele de staționare de pe autostrada A1, apă și alimente persoanelor sosite din străinătate și escortate de forțele de ordine până la localitățile de domiciliu. Și toate acestea prin implicarea zilnică a aproape 2 000 de voluntari și personal angajat al Crucii Roșii Române, ghidați mereu de valorile umanitare ale Mișcării de Cruce Roșie și Semilună Roșie.
#CruceaRoșieRomână #COVID19 #RomâniaSalveazăRomânia” precizează Asociația.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră