TelVerde pentru consiliere psihologică: peste 70 de persoane au avut nevoie de asistență de specialitate

07 Mai 2020 | scris de A.A.
TelVerde pentru consiliere psihologică: peste 70 de persoane au avut nevoie de asistență de specialitate

Primăria Capitalei anunță că în ultima perioadă 71 de persoane, din Bucuresti si alte orase din Romania, au apelat pana in prezent la acest call center.

031.9103 numar de telefon gratuit pentru consiliere psihologica, lansat de Primaria Capitalei, prin ASSMB, la Spitalul Clinic de Psihiatrie “Profesor Doctor Alexandru Obregia”

71 de persoane, din Bucuresti si alte orase din Romania, au apelat pana in prezent la acest call center.

Primarul General, Gabriela Firea: “Am lansat acest serviciu gratuit pentru a veni in intampinarea celor care se confrunta cu dificultăți în a gestiona problemele de anxietate, depresie sau adaptare la restrângerea mobilității. Astfel, o echipa formata din 21 de specialisti, medici psihiatri si rezidenti cu specializarea Psihiatrie, lucreaza in trei schimburi, cate trei ore si ofera consiliere psihologică prin telefon, discuta cu cei care au nevoie de sfaturi și ajuta la identificarea unor soluții pentru ameliorarea stării celor aflati în suferință.

Aceasta linie telefonica poate fi apelata atat de bucuresteni, cat si de persoane din alte judete ale tarii, care au nevoie de consiliere psihologica.

De altfel, in aproximativ doua saptamani de la lansare, linia telefonica dedicata a Spitalului Obregia a fost apelata de 71 de persoane, dintre care jumatate erau bucuresteni, iar restul din alte judete ale tarii.”

Dr. Andrian Țîbîrnă, managerul Spitalul Clinic Dr. Alexandru Obregia, a explicat ca pana in prezent, persoanele care au solicitat consiliere au varsta cuprinsa intre 16 si 80 de ani, iar motivele apelului au fost variate: atac de panica, anxietate generalizata, anxietate legata de Covid19, demente, tulburari psihotice, depresie, sau diverse dependente.

Totodata, dr. Andrian Tibirna a reamintit ca 15 medici de la unitatea medicala pe care o conduce acorda asistenta si pe platforma medicala gratuita pacient.assmb.ro, unde colaboreaza aproape 500 de medici din peste 30 de specializări, angajați în spitalele Primăriei Capitalei si care ii ajuta pe bucurestenii care au nevoie de un sfat medical sau de diverse acte medicale sa-si poata rezolva problemele fara sa se mai deplaseze la spital, se precizează în comunicatul oficial al Primăriei Generale.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Life style

Ultima oră