În ciuda pandemiei, Bulgaria a organizat o paradă militară

07 Mai 2020 | scris de A.A.
În ciuda pandemiei, Bulgaria a organizat o paradă militară

Bulgaria a sărbătorit miercuri Ziua Forţelor Armate, denumită şi Ziua Curajului, cu o paradă militară, în pofida epidemiei de COVID-19, relatează DPA, preluat de Agerpres. Cu acest prilej au avut loc, de asemenea, demonstraţii aeriene şi navale pentru celebrarea Sfântului Gheorghe, patronul forţelor armate.

Din cauza măsurilor adoptate împotriva răspândirii coronavirusului, pentru prima dată parada militară nu a avut loc în centrul capitalei Sofia. Activităţile au avut loc, în schimb, la academia militară din Veliko Târnovo, la o bază aeriană din sudul ţării şi pe Marea Neagră, lângă Varna.

Secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, a transmis un mesaj de felicitare forţelor armate bulgare. 'Aliaţii din cadrul NATO se sprijină unul pe altul, NATO coordonează aceste eforturi. Spre exemplu, Bulgaria foloseşte abilitatea de a transporta pe calea aerului echipament medical esenţial, care ajută în lupta împotriva COVID-19', a arătat Stoltenberg, potrivit centrului de presă al Ministerului bulgar al Apărării, citat de BTA.

Ministrul apărării, Krasimir Karakaceanov, a declarat că, în pofida crizei provocate de coronavirus, modernizarea forţelor armate va continua cu achiziţia a două corvete şi a 160 de vehicule blindate.
Bulgaria a ratificat în 2019 un contract cu Statele Unite pentru achiziţia a opt avioane de luptă F-16 Block 70, pentru suma de 1,1 miliarde de euro (1,2 miliarde de dolari). Avioanele de luptă multirol urmează să fie livrate gradual până în 2024. 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră