Crucea Roșie a colectat din donații peste 5 milioane de euro

17 Apr 2020 | scris de A.A.
Crucea Roșie a colectat din donații peste 5 milioane de euro

In cadrul campaniei nationale de strangere de fonduri “Romania Salveaza Romania”,  Crucea Rosie Romana a colectat de la persoane juridice si persoane fizice suma de  5.252. 176 euro si din donatii prin SMS, 68 076 euro.

Crucea Rosie Romana a achizitionat echipamente medicale si materiale de protectie in valoare de 3.910.000 euro care au fost distribuite, in consultanta cu reprezentantii Guvernului Romaniei, catre unitati sanitare si autoritati centrale si locale care intervin in mod direct in pandemie. Materiale de protectie au fost distribuite si catre cele 47 de filiale ale Crucii Rosii Romane din intreaga tara pentru a asigura protectia voluntarilor si personalului angajat.

Principalele achizitii realizate de Crucea Rosie Romana sunt:
-    10 aparate de testare rapida COVID si 300 de kituri in valoare de 1.170.000 euro
-    1 000 000 de masti sanitare  in valoare de 793.000 euro
-    250.000 masti FFP3  in valoare de 657.000 euro
-    25 ventilatoare  in valoare de 582.000 euro
-    1 unitate mobila de terapie intensive ATI  in valoare de 250.000 euro
-    monitoare pentru functii vitale, injectomate, manusi, viziere, combinezoane, dezinfectanti, termometre, 1 generator electric – in valoare de 458 235 euro
O parte dintre aceste materiale sunt inca in proces de livrare de la furnizorii contractati.  

In prezent, Crucea Rosie Romana mai are disponibili 1.341.941 de euro pe care ii va folosi pentru achizitia de echipamente si materiale sanitare conform necesarului  comunicat de catre autoritati ca fiind necesare celor din linia intai care lupta cu  virusul.

“Suntem recunoscatori intregului mediu de afaceri, care a reactionat cu atat de multa deschidere la nevoile unei tari aflate in stare de urgenta si multumim tuturor persoanelor fizice care s-au solidarizat cu aceasta cauza. Suntem onorati de increderea pe care ne-au aratat-o donatorii nostri si ii asiguram de intregul nostru angajament in lupta impotriva noului Coronavirus. Este important sa ramanem la fel de uniti, implicati si responsabili pentru ca doar impreuna vom diminua efectele negative ale acestei crize sanitare”, a declarant Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Rosie Romana.

De la inceputul acestei perioade de criza, Crucea Rosie Romana s-a aflat, conform mandatului sau, in colaborare permanenta cu autoritatile nationale si locale si a oferit sprijin logistic, uman si material pentru a consolida raspunsul acestora in pandemia COVID-19.
"Se spune ca Minunile sunt de fapt Oamenii Buni. Am traversat cateva saptamani de campanie in care am descoperit inca o data ce putere au, ei, Oamenii Buni. Cei care ajuta si se implica. Cei care se sacrifica pe sine pentru ceilalti. Cei pentru care nimic nu este mai presus de Viata unui Om! Ma inclin si multumesc in numele Crucii Rosii Romane. Ne Ajutati sa Ajutam! Romania Salveaza Romania!”, a declarant Iuliana Tudor, ambasador al Crucii Rosii Romane si al campaniei Romania Salveaza Romania.

Campania nationala de strangere de fonduri “Romania salveaza Romania” continua. Se pot face donatii de 2 euro prin numarul special de SMS 8827 cu textul “RomaniaSalveazaRomania”, valabil in toate retelele de telefonie mobila din tara, fara costuri suplimentare. De asemenea, donatii pot fi facute si prin intermediul site-ului Crucii Rosii Romane: www.crucearosie.ro sau direct in contul campaniei RO59BRDE410SV24517324100 (Lei), deschis la BRD Agentia Piata Romana.

#Romania salveaza Romania

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră