Gabriela Firea, ultima intervenție ca primar general: Nu am ce să îmi reproşez

28 Sep 2020 | scris de A.V
Gabriela Firea, ultima intervenție ca primar general: Nu am ce să îmi reproşez

Gabriela Firea explică înfrângerea din alegeri printr-un "un cumul de factori": faptul că dreapta a fost unită, centru stânga nu, iar "oameni care ar fi putut să pună umărul au făcut tot ceea ce a ținut de ei încât să mă lovească. (...) atunci când cei din familia ta te lovesc, de multe ori pe la spate, cum se spune - cuțitul în spate, e dureros".

Gabriela Firea a declarat,luni, într-o transmisiune live pe Facebook, că intervenția este „ultima în calitatea oficială", cea de primar general la Capitalei, după ce alegerile au fost câștigate de candidatul dreptei, Nicușor Dan.

Ea a precizat că nu are ce să îşi reproşeze în legătură cu mandatul pe care l-a exercitat la Primăria Capitalei, decât poate că a dorit să facă prea multe lucruri pentru bucureşteni. „Am predat toate documentele care erau la cabinet. Vreau să las toate lucrurile în ordine”, a spus Gabriela Firea.

Ea i-a criticat pe politicienii de centru stânga că nu i-au oferit sprijin, așa cum au făcut cei de dreapta pentru Nicușor Dan.

Am avut un sentiment. Dreapta s-a unit. În zona centru stânga nu s-a reușit. Oameni care ar fi putut să pună umărul au făcut tot ceea ce a ținut de ei să mă lovească cot la cot cu adversarii mei. Dacă de la inamici accepți mai ușor anumite critici, atunci când cei din familia ta te lovesc, de multe ori pe la spate, cum se spune - cuțitul în spate, e dureros. (...) Chiar dacă de astăzi nu mai sunt primarul oamenilor, voi fi cu siguranță vocea oamenilor, pentru că întreaga mea activitatea, nu știu exact ce decizie voi lua și încotro mă voi îndrepta, dar un lucru este cert- voi fi întotdeauna o voce pentru oameni”, conchide Gabriela Firea.  

Ea a adăugat că speră ca proiectele pe care le-a început la Primăria Capitalei să fie continuate de Nicuşor Dan. „Ceea ce nu se poate demola sunt faptele, proiectele. Nimeni nu le poate demola. Nimeni nu poate demola Spitalul de la Gomoiu, de exemplu”, a afirmat Gabriela Firea.

Gabriela Firea afirmă că „e mai bine” că nu a câștigat alegerile, deoarece majoritatea CGMB este de dreapta și nu ar fi avut susținere pentru proiectele sale.

Candidatul PNL-USR PLUS la Primăria Capitalei Nicuşor Dan a obţinut 42.74 % din voturi la alegerile locale de duminică, în timp ce contracandidata sa de la PSD, primarul în funcţie Gabriela Firea, are un scor de 37.97%, indică datele provizorii după numărarea a peste 94,17 % din voturi.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră