Coronavirus: Miercuri începe testarea celor 10.500 de bucureșteni

10 Iun 2020 | scris de A.V.
Coronavirus: Miercuri începe testarea celor 10.500 de bucureșteni

Proiectul „Sunt imun la Covid” a fost lansat de primăria Capitalei și își propune să identifice dacă persoana testată are anticorpi la SARS-CoV-2. Testarea celor 10.500 de bucureșteni înscriși în program va începe miercuri pe Arena Națională.

Pe 27 mai, PMB anunța că au fost expediate scrisorile către cei 10.500 de bucureşteni selectaţi să participe la campania de testare rapidă privind COVID-19.

Primarul Gabriela Firea susținea atunci că își propune să afle „care este situaţia în Capitală, pentru ca, pe baza unor date certe, să putem lua treptat măsurile de revenire la normalitate şi de restartare a economiei".

Primarul Capitalei a mai menţionat că INSP a realizat o primă eşantionare pentru acest proiect, derulat în parteneriat cu primăriile de sector şi cu Institutul „Matei Balş”, care ar fi responsabil de latura ştiinţifică a testării.

PMB, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, asigură, alături de primăriile de sector, sprijinul logistic al acţiunii de testare: achiziţia testelor, organizarea spaţiului necesar, la Arena Naţională, şi participarea personalului medical, mai spunea primăria.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră