Gabriela Firea renunţă la TAXA OXIGEN

25 Feb 2020 | scris de Andreea Vasilescu
Gabriela Firea renunţă la TAXA OXIGEN

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că renunţă la introducerea TAXEI OXIGEN, vinieta antipoluare şi anticongestie, pentru Bucureşti.

Gabriela Firea a anunțat că renunță la taxa Oxigen, după sondajul realizat pe Facebook, unde a întrebat dacă bucureștenii sunt de acord cu introducerea vinietei Oxigen, iar 90 la sută au răspuns că nu doresc această taxă. „Renunț la vinieta antipoluare”.

„Peste 2 milioane de vizualizari, 60 000 de mesaje pe FB, 5 000 mailuri, toate primite in doar 5 zile, de cand am declansat consultarea publica privind introducerea vinietei ecologice”, a anunțat Gabriela Firea, menționând că un număr covârșitor au votat împotriva acestei taxe.

„În fața unui asemenea val de respingere a unei astfel de măsuri care a fost luată în întreaga Europă, aceea de a restricționa în zona intens poluantă autoturismele care nu pot fi considerate prietenoase cu mediul (...) precum și a vinietei antipoluare, sunt în situația de a lua o decizie. (...) Decizia se va transforma în hotărâre de Consiliu General în luna martie. Decizia este, deși cu sufletul neîmpăcat, dar din respect pentru cetățenii care mi-au scris (...) renunța la vinieta antipoluare”, a spus Firea.

"Nu mă consider înfrântă", a spus Firea, care a făcut referirea la o avalanşă de mesaje pe această temă, din partea populaţiei. "Proiectul Oxigen continuă, dar fără restricţii", a mai spus primarul general al Capitalei.

„Ne vom intensifica presiunea legitimă asupra Guvernului pentru a finaliza centura ocolitoare a Capitalei. Fără finalizarea centurii, nu putem afirma că avem un oraș în care am luptat într-adevăr cu poluarea”, a mai spus Firea.

Joia trecută, Gabriela Firea a organizat un referendum pe Facebook, întrebând cetățenii dacă își doresc taxa Oxigen.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră