Afirmația şocantă a unei funcționare din SUA: Toţi imigranţii ar trebui împușcați la graniţă!

24 Iun 2018
Afirmația şocantă a unei funcționare din SUA: Toţi imigranţii ar trebui împușcați la graniţă! Galerie foto (2)

O anagajată a Departamentului de Transporturi din Oregon, SUA, a fost suspendată din funcție după ce a făcut o afirmație şocantă pe Facebook la adresa imigranţilor, în contextul scandalului privind separarea copiilor imigranţilor de părinţii lor. Donald Trump a fost nevoit să decidă schimbarea legislaţiei, din cauza acestui scandal, după ce s-a aflat că peste 2.300 de minori au fost separaţi de părinţii lor, în ultimele cinci săptămâni.

Una dintre discuţiile aprinse pe marginea temei imigraţiei a provocat un val de indignare după ce nişte conversaţii de pe Facebook au fost salvate şi puse în circulaţie online şi au devenit virale. S-a dovedit că o angajată a Departamentului de Transport din Oregon (ODOT) a scris că imigranţii care vin în Statele Unite ar trebui împuşcaţi la graniţă.

Lori McAllen a scris pe rețeaua de socializare: „Personal, eu cred că toți aceștia ar trebui împușcați la graniță... Ne-ar scuti pe noi, americanii harnici, de miliarde de dolari în taxele pe care le plătim”.

Superiorii femeii din cadrul Departamentului au reacționat imediat după aflarea mesajului postat pe Facebook, care a produs un val de reacții virulente.

Un purtător de cuvânt al ODOT a confirmat că agenţia cercetează o postare care are legătură cu ODOT. Fără a o nominaliza pe McAllen, purtătorul de cuvânt a declarat că angajata a fost trimisă în concediu fără plată, cât timp faptele sunt cercetate de ODOT, mai ales autenticitatea lor, scrie snopes.com.

Site-ul snopes.com, specializat în verificarea informaţiilor, confirmă autenticitatea postări. McAllen a făcut afirmaţia la 19 iunie, în cadrul unei dezbateri care implica mai multe persoane pe tema "toleranţei zero" în materie de imigraţie şi despre separarea copiilor de părinţii lor. Conversaţia se purta în pagina de Facebook a unui alt user.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră