Trump a cedat, copleşit de presiuni. Va semna un decret, prin care va opri separarea membrilor familiilor de imigranţi

20 Iun 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Trump a cedat, copleşit de presiuni. Va semna un decret, prin care va opri separarea membrilor familiilor de imigranţi

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat miercuri, într-o mişcare spectaculoasă de răzgândire, că va semna un decret pentru a se evita separarea membrilor familiilor migranţilor care au trecut ilegal frontiera dintre Mexic şi SUA, scrie 7sur7.be. Site-ul miscareaderezistenta.ro v-a relatat pe larg despre situaţia tragică a copiilor separaţi de părinţi, într-un articol care poate fi citit AICI.

Administraţia americană este sub tirul criticilor, atât la nivel naţional, cât şi internaţional, după ce s-a aflat că peste 2.300 de minori au fost separaţi de părinţii lor, în ultimele cinci săptămâni.

''Vrem să păstrăm familiile împreună. Voi semna ceva în curând'', a explicat Trump. El a spus că documentul respectiv va fi urmat de o lege.

Preşedintele şi echipa lui repetă de mai multe zile că nu fac decât să aplice legea şi că doar o modificare a acesteia de către Congres ar permite să se pună capăt separării membrilor familiilor, atât de criticate în întreaga lume.

Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA urmează să supună la vot joi două proiecte de lege care ar stopa practica separării familiilor de migranţi şi ar soluţiona şi alte probleme legate de imigraţie.

Republicanii au subliniat însă că nu sunt siguri că vreuna dintre aceste măsuri va obţine suficient sprijin legislativ pentru a fi aprobată.

Rezultatele unui sondaj de opinie Reuters/Ipsos date publicităţii marţi indică faptul că mai puţin de 33% dintre americani susţin politica Administraţiei Trump în domeniul imigraţiei.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră