OMS studiază cazurile de reapariție a coronavirusului la pacienții vindecați

11 Apr 2020 | scris de A.A.
OMS studiază cazurile de reapariție a coronavirusului la pacienții vindecați

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat sâmbătă că analizează informaţiile referitoare la pacienţi care au avut COVID-19 şi care au fost testaţi pozitiv din nou. Testele efectuate la momentul externării acestora erau negative, informează Reuters.

Oficialităţi sud-coreene au raportat vineri că 91 de pacienţi despre care se credea că s-au vindecat de noul coronavirus au fost testaţi din nou pozitiv. Jeong Eun-kyeong, director la Centrul Coreean de Control şi Prevenţie a Bolilor, a declarat într-un declarație de presă că cel mai probabil virusul "s-a reactivat" şi nu se pune problema ca pacienţii să se fi reinfectat.

"Suntem la curent cu aceste informaţii referitoare la persoane care au fost testate negativ la COVID-19 folosind testarea de tip PCR, iar apoi după câteva zile au fost testaţi pozitiv din nou. Ţinem strâns legătura cu experţii noştri clinici şi depunem eforturi să obţinem mai multe informaţii despre aceste cazuri particulare. Este important să ne asigurăm că, atunci când sunt recoltate probe pentru testarea pacienţilor suspecţi, procedurile sunt respectate aşa cum trebuie", a răspuns OMS, cu sediul la Geneva, într-un scurt comunicat, la solicitarea Reuters.

Potrivit liniilor directoare ale OMS privind managementul clinic, un pacient poate fi externat din spital după două rezultate consecutive negative la un pacient sănătos clinic făcute la cel puţin 24 de ore distanţă unul faţă de celălalt, a adăugat OMS.

Pe baza studiilor actuale, există o perioadă de circa două săptămâni între instalarea simptomelor şi recuperarea clinică a pacienţilor cu o formă moderată de COVID-19, a mai menţionat OMS.

"Suntem conştienţi de faptul că unii pacienţi sunt testaţi pozitiv cu PCR după ce sunt declaraţi vindecaţi din punct de vedere clinic, dar avem nevoie de recoltarea sistematică de probe de la pacienţi vindecaţi pentru a înţelege mai bine în cât timp scapă de virusul activ. COVID-19 este un virus nou și avem nevoie de mult mai multe probe epidemiologice pentru a ajunge la o concluzie cu privire la răspândirea acestuia", se precizează în comunicat, preluat Reuters.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră