Coronavirus în Sibiu: anchetă epidemiologică extinsă în urma unei situații grave

10 Apr 2020 | scris de A.A.
Coronavirus în Sibiu: anchetă epidemiologică extinsă în urma unei situații grave

Un bărbat de 61 de ani, care a murit din cauza coronavirusului, al optulea caz confirmat în județ, a avut peste 100 de persoane cu care a intrat în contact. În urma decesului din 7 aprilie, prefectul Sibiului, Mircea Crețu, a dispus către Direcția de Sănătate Publică, o anchetă epidemiologică.

„În urma raportului anchetei epidemiologice, au fost identificate un număr total de 101 de persoane cu care aceasta a intrat în contact. Dintre acestea 5 contacți sunt din familie, 78 contacți din comunitate, 16 contacți din sistemul de sănătate și doi pacienți.

În ceea ce privește măsurile dispuse și realizate, față de bolnav s-au luat măsuri de internare, testare, instituire a tratamentului specific și susținere a funcțiilor vitale; față de suspecți (cei doi pacienți care au fost contacți cu bolnavul) au fost internați pe secția Boli Infecțioase din cadrul SCJU Sibiu, au fost testați și confirmați negativ, în prezent fiind externați; față de contacții din comunitate au fost luate măsuri de izolare la domiciliu cu monitorizarea zilnică a stării de sănătate; față de contacții din sistemul de sănătate au fost luate măsuri de izolare la domiciliu, 9 contacți apropiați au fost testați iar până la această dată au fost primite rezultatele pentru toate cele 9 persoane, rezultate care au fost negative , în cazul în care contacții prezintă simptome se anunță fie medicul de familie fie la 112; s-au luat măsuri de efectuare a curățeniei și dezinfecției terminale conform instrucțiunilor de lucru interne, în toate spațiile unde a staționat pacientul”, au transmis vineri reprezentanții Prefecturii Sibiu.

Aceștia le reamintesc sibienilor să evite deplasările care nu sunt de strictă necesitate și să respecte toate măsurile impuse de Ordonanțele Militare în vigoare, precizează tribuna.ro

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră