Dezvăluiri șocante în cazul tinerei de 27 de ani ucisă de coronavirus

11 Apr 2020 | scris de A.A.
Dezvăluiri șocante în cazul tinerei de 27 de ani ucisă de coronavirus

Cea mai tânără româncă ucisă de noul coronavirus avea doar 27 de ani, locuia în orașul Roznov din județul Neamț și suferea de leucemie.

Ea a fost internată la Secția Hematologie a Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț, pe 16 martie, pentru tratament, unde se pare că nu au fost luate măsurile necesare de protejare a pacienților. 

La spital, a fost în contact cu o asistentă medicală care fusese, la rândul ei, contact cu un pacient ulterior confirmat cu noul coronavirus. Pe 27 martie, i s-au recoltat probe pentru COVID-19 iar două zile mai târziu, rezultatul testului a fost pozitiv.

Starea de sănătate a tinerei s-a înrăutățit iar pe 4 aprilie a fost transferată la Secția de Terapie Intensivă. În cursul zilei de vineri, 10 aprilie, aceasta a decedat.

Situația este foarte gravă și a dus la declanșarea unui anchete epidemiologice a DSP Neamș ca urmare a confirmării pozitiv și al prietenului tinerei, care a adus-o pe tânără la spital pentru a-și efectua tratamentul, a fost lăsat să meargă acasă, în orașul Roznov, cu autobuzul. I s-a dat o mască și mănuși, iar de la spital acesta a fost trimis acasă fără ambulanță, precizează stiri-neamt.ro

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră