Dosar penal pe numele unui consilier local din Câmpulung Moldovenesc

07 Apr 2020 | scris de A.A.
Dosar penal pe numele unui consilier local din Câmpulung Moldovenesc

Potrivit Monitorului de Suceava, un consilier local din Câmpulung Moldovenesc este cercetat penal după ce a postat în mod ilegal o listă cu personalul medical al spitalului din localitate infectat cu COVID 19, pe rețeaua de socializare Facebook.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice”, după ce vineri seară, pe site-ul unei instituții de presă din Suceava a apărut o listă în care erau menționate cadre medicale din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc care au fost testate și pentru care rezultatul testării pentru COVID 19 a fost pozitiv.

Sesizarea a fost făcută din oficiu de către polițiștii din Câmpulung Moldovenesc, care au constatat că la rubrica ”comentarii” ale unei postări din rețeaua Facebook făcută în cursul serii de vineri, exista o listă cu numele și prenumele cadrelor medicale din oraș, în dreptul cărora era precizat și rezultatul pozitiv sau negativ al testării. În scurt timp a fost identificat și cel care a postat întreaga listă a cadrelor medicale testate, fiind vorba de consilierul local PNL Corneliu Berentan, care a șters apoi postarea, lista circulând acum în continuare pe Facebook sub formă de print-screen.

Potrivit consilierului au fost testate 78 de cadre medicale, 25 au fost confirmate pozitiv și 53 negativ, urmând să iasă rezultatul pentru încă 222 de teste, dar acesta nu s-a rezumat la transmiterea cifrelor, ci a postat și o listă cu numele celor pozitivi.

Contactat de colegii din presa centrală, Corneliu Berentan a declarat că a postat din greșeală lista pe grup, în momentul în care voia să i-o trimită printr-un mesaj privat unei cunoștințe ale sale. Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigații Criminale Suceava, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, pentru a se stabili dacă există și participarea altor persoane în comiterea faptei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră