Coronavirus în lume: SUA din nou pe primul loc

11 Apr 2020 | scris de A.A.
Coronavirus în lume: SUA din nou pe primul loc

Conform celor mai nou cifre transmise de Universitatea Johns Hopkins, Statele Unite ale Americii se situează pe primul loc la numărul total de decese înregistrate de la începutul pandemiei.

În SUA s-au înregistrat peste 19.600 de decese, depășind situația din Italia care a declarat un număr total de 19.468 decese de la declanșarea pandemiei.

La nivelul cazurilor confirmate, America a confirmat peste 506.000 cazuri și cifrele continuă să crească. Statul New York a raportat peste 5800 decese devenind zona roșie ca număr de confirmați și decedați ca urmare a infectării cu noul coronavirus.

Aceste cifre au fost transmise în ziua în care primarul New York-ului, Bill de Blasio, a transmis într-o conferință de presă că școlile publice vor rămâne închise până la sfârșitul anului școlar, respectiv până în septembrie.

Del Blasio: ”Îmi este foarte greu să vă comunic această hotărâre dar, școlile vor rămâne închise până la sfârșitul anului școlar! Este cea mai responsabilă măsură pe care o putem lua, chiar dacă va provoca reacții negative”

Întreg sistemul de învățământ a fost închis începând cu 16 martie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră