Șapte copii diagnosticați pozitiv COVID-19 la Spitalul de Pediatrie Sibiu

06 Apr 2020 | scris de A.A.
Șapte copii diagnosticați pozitiv COVID-19 la Spitalul de Pediatrie Sibiu

Șapte copii au fost confirmați cu noul coronavirus la Spitalul de Pediatrie, în condițiile în care spitalul are, din 3 aprilie, propriul laborator de biologie moleculară pentru testarea infecției cu COVID 19, potrivit tribuna.ro

Potrivit reprezentanților unității medicale, cel mai mic pacient are patru ani.

„În laboratorul de biologie moleculară din cadrul Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu,  realizat cu sprijinul Primăriei municipiului Sibiu, s-a pus în funcțiune linia de testare pentru confirmarea infecției cu noul coronavirus.  S-au efectuat primele testări cu zece probe prelevate de la personalul medical și o probă de la un pacient deja confirmat pozitiv. Rezultatele testelor efectuate la personal au fost negative, iar rezultatul testului efectuat pacientului confirmat a fost pozitiv, concordant cu rezultatele deja cunoscute. Odată încheiată această etapă, linia de testare este pregătită pentru testarea pacienților”, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanții Spitalului de Pediatrie din Sibiu.

Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu este desemnat spital care va trata cazurile de COVID 19 la copii.

Săptămâna trecută, laboratorul de biologie moleculară pentru testarea infecției cu COVID 19 din Spitalul de Pediatrie a devenit funcțional, în urma eforturilor susținute ale Spitalului de Pediatrie Sibiu și ale Primăriei Municipiului Sibiu.

Laboratorul are capacitatea de a prelucra zilnic 40 de teste, în funcție de aprovizionarea cu truse de testare.

Spitalul a comandat 500 de truse de testare, dar, din cauza cererii mari, acestea vor fi livrate eșalonat în funcție de stocurile furnizorilor, potrivit informațiilor transmise zilele trecute de Primăria Sibiu, precizează tribuna.ro.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră