Franţa. Implantele mamare fabricate de o firmă braziliană au fost retrase de la vânzare. În curând, şi în celelalte ţări UE

26 Sep 2015
Franţa. Implantele mamare fabricate de o firmă braziliană au fost retrase de la vânzare. În curând, şi în celelalte ţări UE
 Agenţia naţională pentru securitatea medicamentului din Franţa (ANSM) a anunţat suspendarea de la vânzare a implatelor fabricate de societatea Silimed, din cauza particulelor descoperite la suprafaţa acestora. Impantelor realizate de această societate braziliană (implante mamare, testiculare, fesiere, pectorale etc.) le vor fi retrase temporar marcajul CE. Această suspendare este urmarea anunţului organismului german care are misiunea de a certifica produsele medicale (TUV) şi al ANSM.

Această decizie este rezultatul verificării modului de fabricare, care a evidenţiat prezenţa unor particule la suprafaţa implantelor mamare, au anunţat autorităţile sanitare.

În Franţa, vânzarea acestor produse este suspendată şi distribuitorul a plasat în carantină toate implantele, interzicând astfel folosirea lor în unităţile medicale.

« Informaţiile disponibile la ora actuală nu permit identificarea unui risc specific pentru pacientele care au aceste proteze », precizează ANSM, într-un comunicat.

ANSM va efectua investigaţii în colaborarea cu autorităţile europene şi recomandă tuturor persoanelor care au nelămuriri privitoare la implant pe care-l au să se adreseze chirurgului plastician.  

Această măsură preventivă de suspendare de la vânzare a implantelor în Uniunea Europeană este luată după cinci ani de la afacerea cu protezele mamare  Poly Implant Prothese (PIP), care a izbucnit în Franţa. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră