CNAS a actualizat din nou lista medicamentelor decontate pentru pacienți în cadrul programelor naționale de sănătate

04 Sep 2020 | scris de A.V.
CNAS a actualizat din nou lista medicamentelor decontate pentru pacienți în cadrul programelor naționale de sănătate

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a realizat o nouă actualizare a listei ce cuprinde modul de calcul, denumirile comerciale și prețurile de decontare ale medicamentelor care se acordă bolnavilor în cadrul programelor naționale de sănătate, introducând medicamente noi mai ales pentru pacienții boli transmisibile, cancer, boli neurologice, diabet și boli rare. 

Măsura este cuprinsă într-un ordin comun al ministrului Sănătății și al președintelui CNAS, publicat joi în Monitorul Oficial și intrat în vigoare.

Actualizarea are loc la două luni după o actualizare majoră a listelor medicamentelor care se acordă bolnavilor în cadrul programelor naționale de sănătate.

Astfel, noul ordin a introdus, la programul național de boli transmisibile, subprogramul pentru HIV/SIDA, 7 noi poziții (variante de azitromicină, voriconazol și imunoglobuline), iar la subprogramul pentru tuberculoză alte 2 poziții.

La programul național de oncologie, ordinul a introdus 11 noi poziții (variante de dactinomicină, pembrolizumab, ibrutinib, tretinoin, trioxid de arsen, olaparib și acid zoledronic).

La programul de diabet a fost introdus un nou medicament (sitagliptin), iar la subprogramul de hemofilie și talasemie 6 noi poziții (variante de octocog alfa/Advate).

Alte poziții sunt introduse la programul de boli rare și sepsis sever – subprogramele de boli neurologice inflamator-imune, sindrom de imunodeficiență primară, angioedem ereditar -, și la programele de osteoporoză și transplant.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră