Vine Anul Nou! Ponturi să slăbeşti rapid după Crăciun

26 Dec 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Vine Anul Nou! Ponturi să slăbeşti rapid după Crăciun

Deşi pare imposibil, există câteva ponturi care vă vor ajuta, împărtăşite de nutriţionistul britanic Sarah Flower, relatează express.co.uk. Primul este să evitaţi mesele gen bufet suedez, şi să optaţi pentru alimente hrănitoare, cât mai bogate în proteine. Acestea dau senzaţia de saţietate şi vă scapă de senzaţia de foame care vă face să ciuguliţi tot timpul. De asemenea, fiţi atenţi la snack-urile sărate care pot determina dependenţă şi adaugă calorii în plus.

Nu renunţaţi la alimente în favoarea alcoolului. Este o idee foarte proastă.  Alcoolul este bogat în calorii, dar lipsit de substanţe nutritive. În plus, creşte apetitul, ducând la excese alimentare. Puteţi consuma totuşi un pahar cu o băutură alcoolică, urmat de un pahar cu apă, care vă va asigura nu numai hidratarea necesară, dar previne şi tentaţia de a vă îmbuiba, fie că e zi sau noapte. Şi, bineînţeles, optaţi pentru un anumit tip de alcool, nu le amestecaţi.

Dimensiunea porţiilor, care în perioada Crăciunului au fost destul de generoase, lăfăindu-se pe platouri mari, trebuie să revină la normal. Varietatea alimentelor, abundenţa şi coloritul acestora ne fac de multe ori să mai încercăm şi una, şi alta, iar aceste mici indulgenţe duc inevitabil la îngroşarea taliei. În plus, tentaţia de a ne înfrupta din cât mai multe alimente se păstrează mult timp, chiar dacă ne simţim sătui.

"Suntem sensibili la senzorii specifici de saţietate, un fenomen care explică de ce ne plictisim când mancăm doar un singur tip de alimente", spune nutriţionista.

Somnul are şi el un rol foarte important. Respectaţi cele 8 ore de somn pe noapte deoarece au un efect beneric, mai ales în perioadele festive, când, din cauza stresului, apare rapid  tendinţa de supraalimentare.

Dacă vă da mâna şi aveţi încredere, încercaţi şi nişte suplimente naturale de calitate. Acestea trebuie luate mai ales înainte de culcare, deoarece ajută la descompunerea grăsimilor stocate. Dimineaţa, când vă treziţi, veţi avea sentimentul că sunteţi mai uşori şi mai supli şi vă scapă de starea tensionată, fiind pregătiţi pentru activităţile planificate.

Şi, nu în ultimul rând, nu leneviţi pe canapea. Fiţi activi pentru a arde caloriile în plus. Există însă și alte beneficii, după cum a explicat Sarah Flower: "Un studiu realizat in SUA arată că o plimbare de 15-30 minute după o masă copioasă ajută la controlul glicemiei, scăderea trigliceridelor şi previne riscul de diabet zaharat".

"Menţinându-vă activi după masă ajută, de asemenea, la digestie, iar arderea caloriilor oferă beneficii infinite pentru sănătate", a mai spus ea.

 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră