Noi idei pentru păstrarea distanțării fizice: în spațiile publice, se tunde gazonul din 2 în 2 metri

14 Mai 2020 | scris de A.A.
Noi idei pentru  păstrarea distanțării fizice: în spațiile publice, se tunde gazonul din 2 în 2 metri

Autoritățile din cadrul Consiliului local al orașului Birmingham au decis ca gazonul din parcuri și spații publice să fie tuns pe fâșii, din 2 în 2 metri, pentru a reaminti oamenilor că trebuie să respecte distanțatea socială, precizează Evening Standard.

Reprezentanții Consiliului au luat hotărârea de a împărți în fâșii de câte 2 metri parcelele de gazon din toate spațiile publice care ar urma să fie frecventate de oameni pentru a-i obișnui cu distanțarea fizică pe care trebuie să o respecte.

John O’Shea, unul dintre consilierii orașului, a declarat reporterilor Standard: ”Pe măsură ce sunt adoptate noi și noi măsuri de relaxare, ne-am decis să transformăm distanța impusă de 2 metri, într-o acțiune palpabilă, vizuală în toate cele 591 de parcuri locale ce aparțin municipalității pentru a ajuta oamenii să se obișnuiască cu aceste noi norme.”

”Proiectul nostru de abia a fost demarat și încă nu putem spune cu certitudine că a fost o măsură eficientă, iar impactul va fi cel scontat. Cu siguranță a captat atenția mass-mediei ceea ce ne ajută în demersul nostru, astfel oamenii vor putea înțelege de ce am aplicat această măsură”, adaugă O’Shea.

”Cele aproape 3700 de hectare cât adună toate parcurile sunt singura oază de verdeață a locuitorilor orașului, de aceea suntem conștienți cât de important este un parc pentru toți de aici și decizia noastră în a le păstra deschise și pe perioada izolării populației”, anunță consilierul.

Reprezentanții orășenești au decis ca terenurile de sport, locurile de joacă și toate spațiile în care se practică activități sportive în aer liber să rămână închise pentru a se asigura că este respectată distanțarea fizică.

”Marea majoritate a cetățenilor respectă regulile. S-au obișnuit cu distanțarea încă din primele săptămâni. Au fost câteva incidente minore în parcuri, dar cu ajutorul poliției locale, am putut să remediem probleme fără ca nimeni să nu aibă de suferit”, încheie John O’Shea.

Alte stiri din Externe

Ultima oră