Marea Britanie nu ia în calcul relaxarea măsurilor de izolare

19 Apr 2020 | scris de A.A.
Marea Britanie nu ia în calcul relaxarea măsurilor de izolare

Guvernul britanic nu ia în calcul relaxarea măsurilor de izolare adoptate în urmă cu aproape patru săptămâni pentru a limita răspândirea pandemiei, a declarat duminică ministrul de stat în Guvernul britanic Michael Gove, precizează BBC News..

"Faptele şi recomandările sunt clare la acest moment; nu trebuie să ne gândim deocamdată la ridicarea acestor restricţii", a declarat Michael Gove pentru Sky News, adăugând că toate măsurile impuse rămân în vigoare până se va înregistra o descreștere semnificativă a deceselor cauzate de infecția cu coronavirus.

La rândul său, ministrul educaţiei din Marea Britanie Gavin Williamson a afirmat duminică că nu s-a luat încă nicio decizie în privinţa redeschiderii şcolilor, în contextul în care izolarea a intrat în a patra săptămână.

"Pot să asigur şcolile şi părinţii că acestea se vor deschide numai atunci când recomandările oamenilor de ştiinţă vor indica că este momentul potrivit", a postat Gavin Williamson pe Twitter.

Într-o declarație anterioară, reprezentanții cadrelor medicale aflate în prima linie și-au manifestat îngrijorarea că acestea nu sunt suficient de bine protejate și au început să resimtă acut lipsa echipamentelor de protecție pe măsură ce numărul de cazuri confirmate crește alarmant, precizează BBC.

Alte stiri din Externe

Ultima oră