Imaginea sfâșietoare a realității din grădinițele franceze: copiii se joacă singuri, fiecare în propriul pătrățel

13 Mai 2020 | scris de A.A.
Imaginea sfâșietoare a realității din grădinițele franceze: copiii se joacă singuri, fiecare în propriul pătrățel

O fotografie care prezintă realitatea din grădinițele de copii ale Franței șochează o țară întreagă, o lume întreagă: copiii see joacă singuri în niște pătrățele desenate cu creta pe asfalt, precizează The Independent.

Fotografia a fost realizată de un jurnalist TV, în orașul nordic Tourcoing, la graniță cu Belgia. Imaginea prezintă 7 copilași care încearcă să se joace singuri în câteva pătrățele desenate cu creta pe asfalt.

Aproape 1,5 milioane de copii de grădiniță și școală primară s-au putut reîntoarce în clase din această săptămână în Franța. Realitatea din grădiniță este cutremurătoare: mulți părinți nu au avut curaj să-și trimită copiii la școală, iar cei care s-au dus au pus la muncă ingeniozitatea profesorilor pentru a impune, la o vârstă atât de fragedă, mult discutata distanțare fizică.

Pentru a le permite să se bucure de pauze, profesorii le permit să iasă afară să se joace, dar nu au voie să iasă din pătrățelul lor.

”Copiii se joacă, dansează, sar, râd împreună…dar fiecare din pătrățelul lui. Din ce am observat până acum, nu sunt foarte afectați de această nouă realitate și nu o percep ca pe o pedeapsă”, a declarat un profesor.

„Nu pot trece peste asta. Această imagine este sfâșietoare. Asta nu este școală”, a scris pe Twitter Laurence De Cock, un expert în educație.

„Pentru a asigura distanțarea socială în timpul pauzei, cadrele didactice au făcut aceste careuri. Copiii se joacă, dansează, sar, râd împreună, dar din aceste careuri separate. Din ce am văzut, ei nu o privesc ca pe o pedeapsă”, a adăugat Cock.

După ce aceste imagini au fost prezentate publicului, nu au întârziat să apară remarcile dure. ”Școala reprezintă cu totul și cu totul altceva. Copiii trebuie să se bucure unii de alții, să crească împreună. Din aceste imagini ne dăm seama că sunt niște prizonieri”, a declarat o persoană.

„Nu am văzut niciodată o imagine mai tristă. Este oribil să supunem copiii la așa ceva”, a comentat Myriam Cau. „Este inuman. Este o rușine și pentru copii, și pentru cadrele didactice și pentru instituțiile de învățământ. Ce oroare!”, a scris Lily.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Educației a declarat că nu au fost transmise astfel de măsuri cadrelor didactive, dar au fost îndrumați să impună distanțarea socială între elevi.

Alte stiri din Externe

Ultima oră