Numai patru-s norocoase. Ce ministere vor primi cei mai mulţi bani

24 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Numai patru-s norocoase. Ce ministere vor primi cei mai mulţi bani

După o primă rundă de discuţii la sediul PSD, premierul Sorin Grindeanu a anunţat marţi seara ministerele care vor primi cei mai mulţi bani anul acesta. Liderul PSD, Liviu Dragnea, acuză unii miniştri de neatenţie deoarece au stabilit alte priorităţi la finanţare decât cele prevăzute în programul de guvernare.

Premierul spune că ministerele care vor primi cei mai mulţi bani sunt Transporturile, Sănătatea, Agricultura şi IMM-urile, arătând că, în general, se reduc cheltuielile pe bunuri și servicii, iar banii economisiţi vor merge la investiţii.

"La CSM, la Înalta Curte, la Ministerul Public, bugetele au rămas la fel, sunt date de cheltuieli de personal și de anumite hotărâri judecătorești, chiar ale Curții Constituționale, care spun că salariile magistraților trebuie să fie la un anumit nivel", a declarat Grindeanu.

Dacă premierul a vorbit despre greşelile aparatului tehnic din ministere la alocarea banilor pe programe, liderul PSD Liviu Dragnea a spus că vina aparţine unor miniştri.

"Parte din colegii mei, dar nu neapărat ei, cât probabil parte din aparatul tehnic al fiecărui minister n-au înțeles ceea ce ne dorim de fapt. Și anume cheltuirea banului public să se facă pe programe", a spus Grindeanu.

"O parte din miniștri nu au fost foarte atenți și nu au înțeles foarte bine că programul de guvernare care a fost aprobat prin vot trebuie să fie pus în practică 100% și, din eroare, din greșeală, din neatenție probabil, au încercat să pună alte priorități care nu erau găsite în programul de guvernare la finanțare riscând ca unele prevederi din programul nostru să nu fie finanțate", a spus şi Dragnea.

Liderul PSD a susţinut că o parte din instituții aveau bugete mai mari decât le este strict necesar în acest an. "Au fost instituții care au venit cu niște limite de buget mai mari. Principiul a fost că toate aceste instituții să aibă bugete mai mici, cu trei excepții — Înalta Curte, Ministerul Public și CSM. Acolo creșterile sunt generate într-o proporție covârșitoare de drepturi salariale deja aprobate și care trebuie să fie finanțate și o mică parte de investiții în derulare", a spus Dragnea.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră