Dragnea, despre referendumul lui Iohannis: Şi noi susţinem lupta anticorupţie

24 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Dragnea, despre referendumul lui Iohannis: Şi noi susţinem lupta anticorupţie

După ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi tema referendumului- continuarea luptei anticorupţie şi asigurarea integrităţii funcţiei publice- preşedintele PSD, Liviu Dragnea a avut prima reacţie, comentând această temă după discuţiile cu miniştrii pe tema proiectului de buget pe 2017.

"Sincer, nici nu ştiu ce să mai spun. Noi încercăm şi facem toate eforturile să ne concentrăm pe actul de guvernare, pe buget, care mi se pare foarte important. E important şi referendumul, dar cred că bugetul e foarte important pentru că de aici pleacă dezvoltarea sau nedezvoltarea acestei ţări. În rest, cu referendumul, să citesc mâine adresa de la dl. preşedinte şi o să vorbesc cu dl Tăriceanu.

Din punctul meu de vedere, şi noi susţinem lupta împotriva corupţiei, nu îmi este foarte clar de ce trebuie pusă această întrebare, dar şi noi susţinem asta", a spus Dragnea.

El a mai spus că vrea să discute cu colegii din Parlament pentru a vedea cât de oportun este acest referendum."Toți susținem această luptă anticorupție, dar ce se întâmplă dacă nu vin oamenii la vot și referendumul nu e validat? Înseamnă că (...) românii nu susțin lupta anticorupție? Nu-mi dau seama cum a gândit-o președintele. Dar sper să nu fie parte din acest război despre care se vorbește. Din partea noastră nu este niciun război, nu întreprindem absolut nimic împotriva președintelui. Încercăm să ne ținem actul de guvernare cât putem. Dacă va continua dumnealui sistemul cu atacul sau amenințările împotriva noastră, o să vedem ce facem atunci", a mai spus Dragnea, conform agerpres.ro.

Întrebat dacă el, personal, susţine cele două ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codului Penal, Liviu Dragnea a răspuns: "Eu nu sunt în guvern, deci eu nu dau ordonanţe", subliniind că nu e "părerolog" ca să spună ce crede despre cele două acte normative puse în dezbatere publică de guvern.

Cât priveşte o eventuală remaniere a ministrului Finanţelor, pe motiv că nu a respectat indicaţiile privind întocmirea proiectului de buget în concordanţă cu programul de guvernare, Dragnea a declarat că "Viorel Ștefan a înțeles foarte bine, numai că fiind la prima confruntare a lui cu ministerele, a fost, poate, mai moale decât trebuie să fie un ministru de finanțe. E de bună-credință, e bun profesionist, a fost puțin mai moale decât trebuia, dar s-a depășit asta".

Dragnea a mai spus că nu știe dacă miercuri va trece proiectul de buget în ședința de guvern, afirmând că acest lucru va fi decis de premier.

Alte stiri din Politic

Ultima oră