Klaus Iohannis propune un bonus lunar de 500 euro pentru personalul medical care tratează pacienți Covid-19

02 Apr 2020 | scris de A.V.
Klaus Iohannis propune un bonus lunar de 500 euro pentru personalul medical care tratează pacienți Covid-19

Președintele Klaus Iohannis a solicitat Guvernului să identifice fonduri europene pentru a acorda bonusuri personalului medical care tratează pacienți cu Covid-19, el propunând suma de 500 de euro lunar pentru fiecare cadru medical. 

“Am solicitat astăzi Guvernului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor și personalului medical care lucrează cu pacienți Covid-19. Și vorbesc aici despre un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună. Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți Covid-19 ar fi un bonus onorabil”, a spus președintele.

“Am promisiuni din Guvern, am vorbit cu Premierul Orban, cu ministrul Fondurilor Europene, am promisiuni că în foarte puțin timp vor veni cu soluții foarte concrete”, a completat Iohannis.

Declarațiile au fost făcute joi, într-o videoconferință cu premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, și reprezentanți ai instituțiilor locale cu privire la situația epidemiologică de la Suceava. Videoconferința a fost prezidată de Klaus Iohannis.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră