Băsescu, despre declarația lui Orban despre izolare: ”Eu l-aș interna. A ajuns să facă un circ din numirea Guvernului”

13 Mar 2020 | scris de Andreea Vasilescu
Băsescu, despre declarația lui Orban despre izolare: ”Eu l-aș interna. A ajuns să facă un circ din numirea Guvernului”

Fostul președinte al României Traian Băsescu a reacționat, la solicitarea postului de televiziune Digi 24, la anunțul premierului în exercițiu, Ludovic Orban, privind izolarea sa la Vila Lac1, în urma testării pozitive la coronavirus a unui senator PNL. ”Eu l-aș interna direct pe omul ăsta. A ajuns să facă un circ din nominalizarea unui nou Guvern”.

„Eu l-aș interna pe Orban fără să-l mai caut dacă e bolnav. Eu cred ca omul asta e bun de dus la un teatru de comedie, nu în fruntea Guvernului. Poate Iohannis o avea un moment de inspirație să renunțe la un circar”, a spus Traian Băsescu, la Digi24.

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a spus că șeful statului Klaus Iohannis ar trebui să convingă partidele parlamentare să susțină un guvern stabil, adăugând că PSD și PNL ar trebui să revină la guvernare, sub formula trecută USL, pentru a scoate România din criză.

Traian Băsescu a mai spus ca PSD și PNL să revină la guvernare având în vedere situația din România.

„Iohannis ar trebuie să încerce să îi convingă pentu un guvern cu un program necolorat politic și să dea țării un guvern stabil! PNL și PSD să accepte să fie la guvernare. Ei sunt atrenați.  USL, au mai fost la guvernare, Au fost în familie. Se gasesc formule”.

”Eu înțeleg că virusul ăsta îți ia plămânii, nu și mințile”, a spus, ironic și răzând, Traian Băsescu.

El a criticat măsurile luate de autorități în privința crizei provocate de noul coronavirus, spunând că măsurile actuale sunt ilegale, căci în România nu a fost decretată starea de urgență.

Băsescu spune că s-a adresat instituției Avocatului Poporului, solicitând introducerea stării de urgență.

Ludovic Orban a anunțat că toți membrii Guvernului vor fi testați pentru COVID-19, și a anunțat că toți miniștrii trebuie să se izoleze. 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră