Consiliul General al Capitalei a adoptat planul de testare în masă a bucureștenilor

11 Mai 2020 | scris de A.A.
Consiliul General al Capitalei a adoptat planul de testare în masă a bucureștenilor

Consilierii generali au votat luni proiectul de testare a bucureștenilor pentru coronavirus, în ședința Consiliului General al Municipiului București. Consilierii USR și PNL nu au votat proiectul, susținând că este „o mită electorală”. 

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat luni includerea pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Muncipiului București a programului de testare în masă a bucureștenilor. Este vorba despre un program prin care autoritățile vor să identifice cazuri de infecție cu coronavirus, în rândul populației asimptomatice. Testele vor fi realizate în spitalele din București, dar și în clinicile private care se vor înscrie în proiect și vor fi de tip PCR, precizează Digi24.

„Această testare din București ne va da imaginea infectării din acest moment. PMB va realiza parteneriate cu toate spitalele de stat și clinicele private care dețin PCR și vor să intre în acest proiect. Vom lansa o platformă unde se vor înscrie bucureștenii voluntar pentru testare, repet, teste PCR, cele care sunt folosite în întreaga lume pentru depistarea coronavirusului. 11.000 de persoane vor fi testate voluntar”, a precizat primarul Capitalei.

Gabriela Firea susține că testarea bucureștenilor nu va aglomera spitalele, deoarece, în prezent, spitalele au o capacitate de testare zilnică de 3.500 de teste și se fac doar câteva sute.

„Dacă acum o lună s-a spus că nu este momentul potrivit, a trecut acea perioadă, iar dacă mai amânăm va fi prea târziu. În acest moment nu mai sunt foarte multe persoane în carantină. În București capacitatea de testare este de peste 3500 de teste și zilnic nu se fac decât câteva sute de teste. Deci nu vom aglomera testările cu proiectelul nostru. Este momentul propice”, a mai declarat Firea.

Primăria Generală va susține costurile testelor, nu va acorda vouchere, ci va deconta direct cu spitalele sau clinicice de specialitate.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră