Platforma de cursuri online a Capitalei, disponibilă în toată țara

04 Mai 2020 | scris de A.A.
Platforma de cursuri online a Capitalei, disponibilă în toată țara

"În foarte scurt timp voi veni în faţa Consiliului General cu un proiect de hotărâre prin intermediul căruia Primăria Capitalei, în colaborare cu o editură de prestigiu din România, împreună vor pune la dispoziţie tuturor elevilor şi profesorilor din Capitală o platformă online unde se vor putea citi toate titlurile importante din literatura românească şi universală", a spus Gabriela Firea, luni, în cadrul unei postări pe o rețea de socializare.

"Această platformă în foarte scurt timp va fi accesibilă tuturor elevilor din ţară, pentru că, acum câteva zile, în cadrul şedinţei de Consiliu General, am propus, iar consilierii au aprobat suma de 100.000 de lei pentru ca serverul hubproedus să fie upgradat, astfel încât să poată să fie accesat de elevi din toată ţara", a declarat Firea.

”Cursuri on-line. Scoala de acasa. Simplu. Interactiv. Educatie prin joc. 100 de mii de elevi din Bucuresti. In curand, pentru elevii din toata tara. Ma aflu la sediul Proedus, unde, dupa o lună și jumătate de la lansare, platforma educationala interactiva hubproedus.ro, lansata de Primaria Capitalei, a inregistrat peste 2 milioane de accesari! La cererea a sute de elevi și părinți din alte orașe s-a hotărât extinderea platformei la nivel național.
Copiii au fost foarte afectati in aceasta perioada de criza pentru ca nu au mai putut merge la scoala sau in parcuri, impreuna cu prietenii. Tot programul celor mici s-a dat peste cap, iar ei au fost nevoiti sa se adapteze peste noapte, la fel ca adultii, la o situatie greu de inteles.
Cum imbunatateste Proedus in fiecare zi platforma de e-learning, va spun acum, impreuna cu colegii mei, care sunt foarte bucurosi ca elevii le apreciaza munca.”

"Anul acesta, Târgul de oferte educaţionale se va desfăşura online - pentru că este o perioadă în care trebuie să păstrăm distanţa socială şi nu ne-am putea întâlni într-o sală de expoziţii foarte mare, unde s-ar putea răspândi coronavirusul - unde vor fi aceste informaţii, elevii pot să facă şi turul liceelor, să vadă toate secţiile care există, mediile cu care s-a intrat, profesorii, eventual mijloacele de transport în comun şi aşa mai departe", a informat edilul.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră