Brașov: 11 cadre medicale confirmate pozitiv cu noul coronavirus

05 Apr 2020 | scris de A.A.
Brașov: 11 cadre medicale confirmate pozitiv cu noul coronavirus

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov a informat că, duminică, în judeţ există 11 cazuri de infectare COVID-19 în rândul personalului sanitar, dintre care cele mai multe - şapte - la substaţia Codlea a Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Celelalte cadre medicale sunt de la Spitalul municipal din Codlea - două şi de la Spitalul Militar Regina Maria - alte două.

"Cei 11 pacienţi sunt internaţi şi în aceste cazuri au fost stabiliţi contacţii direcţi, care sunt în izolare şi monitorizaţi la domiciliu", se arată într-o informare a DSP Braşov.

La Secţia Psihiatrie Bolnavi Cronici Zărneşti este în derulare o anchetă epidemiologică, stabilindu-se contacţii direcţi ai pacientului confirmat cu COVID-19 şi recoltându-se probe în vederea testării.

Totodată, DSP Braşov a precizat că, în cazul unei paciente transferată "dintr-o eroare", de la o secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă la secţia dedicată pacienţilor cu COVID-19 de la Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie, aceasta având test negativ COVID-19, "s-au respectat toate precauţiunile universale pe timpul transferului şi internării".

"Din ancheta epidemiologică efectuată în urma acestui incident, pacienta nu este considerată ca fiind contact direct cu un caz confirmat COVID-19 (...) De asemenea, pacientei i-a fost recoltată a doua probă în vederea testării conform Metodologiei INSP", a mai precizat DSP Braşov. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră