Criza coronavirus: prelungirea valabilității actelor oficiale

26 Mar 2020 | scris de A.A.
Criza coronavirus: prelungirea valabilității actelor oficiale

Din ce în ce mai mult instituții transmit mesaje pentru a informa populația cu privire la documentele oficiale care ar urma să expire în perioada imediat următoare. Toate permisele de conducere, autorizațiile de circulație provizorie, certificate de înmatriculare precum și dovezile înlocuitoare ale acestora își vor prelungi automat valabilitatea până la ieșirea din starea de urgență.

În contextul social actual privind prioritatea prevenirii și limitării răspândirii coronavirusului - Direcția Regim Permise de Conducere și Inmatriculare a Vehiculelor aduce la cunoștința cetățenilor – solicitanți ai serviciilor de permise/examinări și înmatriculări, următoarele informații de interes general:      

În conformitate cu prevederile art.14 din Decretul Președintelui României nr. 195 din data de 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, se menține valabilitatea documentelor eliberate de autoritățile publice care expira pe perioada stării de urgență.

În acest context, documentele eliberate de serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor teritoriale, respectiv: permisele de conducere, autorizațiile de circulație provizorie precum și dovezile înlocuitoare ale certificatelor de înmatriculare și permiselor de conducere care vor expira pe perioada stării de urgență vor fi considerate valabile pe întreg teritoriul României, până la încetarea stării de urgență. 

Cererile de preschimbare pot fi depuse într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgență – conform dispozițiilor art.12 alin.(1) din Ordonanța Militară nr.3 din 24.03.2020.

Aceleași reglementări se vor aplica și documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare/ examinare/ preschimbare permis de conducere (ex.certificat de autenticitate, documentul emis de unitatea medicală autorizată - fisa medicală, dosar școlarizare etc.,) care vor expira pe perioada stării de urgență.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră